nieuw (sport-)speelgoed

RollerbladesIk wil bewegen, bewegen, maar iedere dag lopen zit er nog niet in. Dat is echt gene zever, na bv. zo’ intervaltraining voel ik het nog overal. Pijnlijk is dat zeker niet, maar als beginnend loper (toch nog maar een jaar) zweer ik bij hoog en laag bij de theorie van het herstel. Het lichaam dat zich na een zware inspanning herstelt tot het op een hoger niveau uitkomt. Verder heb ik een heilige schrik van blessures. Niet voor de blessure zelf, maar stel je voor dat je dan een tijd niet mag lopen. Met de energie die door mijn lijf gaat is geen enkel huis nog groot genoeg.

Ik ben dus voorzichtig en probeer dezelfde spieren geen twee dagen na elkaar te belasten. En ik hou van afwisseling. En van duursporten. Het liefst lekker hard werken. Vandaag heb ik voor het eerst mijn nieuwe rollerblades aangetrokken. Ik had er ‘in de begintijd’ ook, hele dure van Bauer zelfs, maar die klemden zo hard dat mijn voeten gewoon blauw zaten wegens gebrek aan bloedtoevoer. Deze keer heb ik mij maar een maatje meer gekocht en ervoor gezorgd dat het een model is waarbij de ‘harde’ materialen mijn voeten niet helemaal omklemmen.
Natuurlijk heb ik ook meteen alle beschermingsmateriaal gekocht (a ja, de blessures) zodat mijn lief denkt dat hij met Tomb Raider alias Lara Croft samenleeft. Laat hij maar fantaseren !

Ik heb er nog niet echt ‘kilometers’ mee geskated, maar ik merkte wel dat de beweging er nog helemaal is. Alsof je sommige technieken in je lichaam opgeslagen hebt.
Yoewie ! Beweeg met dat lijf !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.