Snapshot diary week #08/2020

snapshot diary
van boven naar onderen van links naar rechts

Dingen die me deze week gelukkig maakten

Ik las het boek Stop doing that sh*t in één namiddag uit, zo vlot geschreven als het is. De stijl ik niet helemaal mijn ding (nogal drammerig) maar het gaf me te denken én de motivatie om een aantal zaken in mijn leven wat grondiger aan te pakken. Een review volgt deze week!

Oma trakteert ons traditiegetrouw op gebak in het weekend. Pure nostalgie dit javanaiske, véél boter en chocolade, genoeg om de rest van de dag geen honger meer te hebben. Een bom calorieën, dat wel. Familie en familietradities, ik besefte niet dat we ze hadden. Maar dit is er eentje van.

Ik denk dat dit mij het meest gelukkig maakt (geliefden even uitgesloten): een hele dag op trektocht in de natuur. Een plaatsje zoeken om te eten, uren door de regen en wind, maar ho, wat een vrijheid! Het duurde lang voor ik een geschikte plek vond, voornamelijk omdat ik licht bepakt was en alles nat en drassig was.

Ik ben weer gestart met lopen en dat loopt beter dan verwacht. De wandelkilometers zullen daar wel voor iets tussen zitten. Al drie keer in de regen gelopen. Jaren en jaren geleden zou dat een excuus geweest zijn om niet te lopen, maar nu ik zoveel in de natuur ben in allerlei weersomstandigheden, maakt het mij niets uit. Buiten is altijd beter!

De lente lonkt en het kamperen. Het is er niet van gekomen om in de winter te kamperen en dat vind ik wel jammer. Door vroeg in de lente te beginnen (of eind winter) maak ik misschien wat goed. Momenteel is dat huisje van mij bij de caravandokter, iets met een dakvenster dat niet goed meer sluit.

Onze zoon trakteerde het lief voor zijn verjaardag met een ticket voor William Boeva, net 30 geworden en op de planken met een nieuwe show. Stand Up comedy heeft nooit echt een warm hart gekregen van mij (te weinig geluisterd?), maar ho, die William Boeva heeft echt wel mijn hart veroverd. Nu en dan bulderen van het lachen maar bij momenten dooodernstig en heel kwetsbaar. Een comedian die zich tegelijkertijd stoer en kwetsbaar opstelt, hij kan het en hij doet het. Een comedian die werkelijk iets te zeggen heeft en het niet houdt bij taalrake grapjes of het humoristisch uitvergroten van de soms absurede wereld waarin wij leven.
William, you touched my heart !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.