Snapshot diary – week 51 – 6 dagen én Kerst !

Kerst

De laatste examens en klassenraad

Voor de leerlingen mag het al een beetje vakantie zijn, dat was het hier niet. Dat is het trouwens nergens, want zo’n klassenraden nemen écht veel tijd in beslag. Zo’n kleine 200 leerlingen heb ik meegevolgd en dat neem je wel mee naar huis. De meeste deden het echt goed, maar soms zijn er  grote zorgen. Niet alleen over ‘de punten’, maar ook over het welzijn van zo’n leerling.  Over de klassenraden schreef ik al eens :  ‘geheimen van de klassenraad’.

De Wijers

De Wijers

De Wijers hadden me de vorige keer niet teleurgesteld.  Op de enige vrije dag in de week (ik werk tenslotte deeltijds) plande ik een wandeling in het gebied.  Alles wat met Kerst te maken heeft (de examens, de klassenraden, de voorbereidingen) durven me soms wel wat stresseren, dus dit was dé manier om me vol te laden met energie !

Kerst !

Kerst

En toen eindelijk, nee, niet ‘Kerst’, maar wel ‘Vakantie’. Ik blijf gemengde gevoelens hebben bij al dat feesten (en vooral al dat eten en veel drukte) maar vakantie, dat is àltijd goed ! Zaterdagavond (voor Kerst dus) begonnen we aan ons eerste feestje in familale kring. Vertrouwd volk en ronduit gezellig. Vooral het ‘spelen’ naderhand zal ik nog lang onthouden. Twee keer verloren, ja. Maar toch geweldig goed geamuseerd !

Kerstdag

Op kerstdag hielden het lief en ik het gewoontegetrouw heel rustig. Even rusten voor het volgende feest dat in aantocht is op maandag ! We wandelden door natuurgebied in de buurt en genoten van de frisse lucht, maar bovenal : vakantie !  Geen zoeken met GPX dit keer maar gewoon de pijltjes volgen van de dienstdoende wandelclub. We kozen voor een korte afstand, maar genoeg voor een behoorlijke frisse neus.

Holsbeek

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Ik hoop dat jullie Kerst ook fijn was, dat je hebt kunnen doen wat je graag doet en bovenal hebt kunnen genieten van wie je lief is !    [/perfectpullquote]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.