1000 vragen #101 Kloppen de karaktereigenschappen van je sterrenbeeld Vissen?

1000 vragen

Sterrenbeeld Vissen

Ik ben geboren begin maart en dat maakt van mij een Vis. Als je me zou vragen om de verschillende sterrenbeelden op te noemen, dan steven ik aan op een flinke onvoldoende. Dat zegt iets over mijn kennis over sterrenbeelden. Laat staan dat ik zou weten welke kenmerken bij mijn sterrenbeeld passen. No idea ! Dus moest ik het opzoeken en dat deed ik via deze website.

Geen eensgezindheid onder astrologen

Toen ik de eigenschappen van het sterrenbeeld Vissen opzocht, vond ik er zoveel dat het onmogelijk zou zijn dat er niet een paar zouden zijn waarin ik mij herkende. Sommige opsommingen spraken elkaar ook regelrecht tegen, anderzijds bleek men het over bepaalde lijnen wel eens te zijn.

Intuïtief

Een vis zou intuïtief zijn en empathisch. Dat intuïtieve past wel bij mij, al zou ik soms willen dat ik het wat minder had. Dat iets fout dreigt te lopen zonder dat ik er de vinger kan op leggen, dat het met iemand niet goed gaat ook al ziet die er geweldig uit. Of dat er conflicten op komst zijn terwijl ik geeneens weet waarover, maar ik kan wel zeggen bij wie. Maar heeft niet iedereen dat ?

Fantasiewereld

Ik kan geweldig in mijn hoofd leven, ik geniet van overpeinzingen, mijmeringen en ‘wat als…’ verhalen. Die zijn trouwens helemaal niet per definitie negatief. Visueel denken hoort misschien ook bij fantasiewereld. Dat doe ik best wel. Boeken zijn mijn favoriete fantasiewereld, al lees ik absoluut geen fantasy. Dat gaat mij dan weer te ver.

Escapisme

Ik las ergens dat het sterrenbeeld Vissen niet vies is van enig escapisme. Daar kan ik mij wel in vinden. Geef mij een goed boek en ik kan overdag al uitzien naar het volgende hoofdstuk dat ik ’s avonds kan lezen. Er gaat geen dag voorbij of ik droom waar ik mij de caravan heen zou kunnen trekken. Vroeger reisde ik de continenten rond en dat was ook een vorm van escapisme. Niets mis mee vind ik. De wereld is groot genoeg.

Altijd op exploratie

Het sterrenbeeld Vissen heet explorerend te zijn, altijd op zoek naar een nieuwe horizon, een nieuwe wereld. Mijn hoofd zit altijd vol vragen. Wetenschappelijke, filosofische, sociologische, vragen over het menselijk brein, antropologie, nooit zal er genoeg tijd zijn om al die werelden te verkennen. De wereld van de wetenschap boeit mij uitermate.

Echte Vis ?

Of ik hiermee ‘voldoe’ aan het profiel is maar de vraag. Het profiel is immers zo ruim dat iedereen daar wel ergens in past. Of niet ?

 

“1000 vragen aan mezelf”  gaat terug op een boekje dat een tijd geleden bij Flow zat. Het is een klein boekje en er is geen plaats voorzien om te antwoorden, daarom dacht ik : waarom niet op de blog ? Voor het pure plezier van het schrijven ? Het verzamelen van herinneringen, wat volgens Gretchen Rubin, bijdraagt tot geluk ? Vandaar een nieuwe rubriek : 1000 vragen over mezelf.
Niets weerhoudt je om mee te doen !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.