1000 vragen #107 Wie kent jou het best ?

1000 vragen

Hij kent mij beter dan mezelf

Soms vind ik dat best griezelig. Dat er iemand is die mij beter kent dan mezelf. Kennen, niet in de zin van ‘weten’. Soms ziet hij zo wat er gaande is, nog voor ik door heb dat er überhaupt iets gaande is. Hij waarschuwt mij voor de valkuilen waar ik met mijn ogen open inloop. Dat lief van mij kent mij goed. Beregoed.

Kwetsbaar en geborgen

Soms voel ik mij behoorlijk kwetsbaar door zijn kennis. Anderzijds is het ook een geweldige geborgenheid. Ik hoef niet veel uit te leggen, er zijn weinig woorden nodig. Het is allemaal goed. Hij kent mij door en door en heeft mij lief.

Hoeveel mooier kan het nog zijn ?

Niet dacht ik.

 

“1000 vragen aan mezelf”  gaat terug op een boekje dat een tijd geleden bij Flow zat. Het is een klein boekje en er is geen plaats voorzien om te antwoorden, daarom dacht ik : waarom niet op de blog ? Voor het pure plezier van het schrijven ? Het verzamelen van herinneringen, wat volgens Gretchen Rubin, bijdraagt tot geluk ? Vandaar een nieuwe rubriek : 1000 vragen over mezelf.
Niets weerhoudt je om mee te doen !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.