snapshot diary – week 43 – lange leve de Trage Wegen

Snapshot diary

snapshot diary week 43 2016

De laatste week voor de herfstvakantie

Deze week stond al lang op mijn verlanglijstje. Niet de week zelf eigenlijk, maar het feit dat dit ‘de laatste week voor de herfstvakantie’ was, en zo’n week heeft altijd een bijzondere sfeer. Het plannen (en strak volgen van de planning) werd deze week beloond. Ik hoefde niet zo heel veel meer te doen en dankzij het harder werken van de vorige week kan ik met een gerust hart de vakantie ingaan.

Lopen in de herfst en hoera voor de Trage Wegen

Lopen in de herfst

Woensdag stond mijn duurloop op de agenda en ik had er weinig zin in. Ik had vorige week een zeurende knie gevoeld en daarom een weeklang alternatieve training gedaan. Zei ik dat ik weinig zin had ? Laat het mij anders zeggen : ik loop over van de goesting om te lopen maar had zo’n schrik dat mijn knie (en hamstrings) weer zouden zeuren en dat ik misschien een loopverbod zou krijgen. Normaal gezien loop ik altijd op de baan maar omwille van die knie en omdat het bij duurlopen niet om snelheid gaat dacht ik deze keer zo weinig mogelijk verharde wegen te kiezen. Waarom heb ik dat in hemelsnaam niet eerder bedacht ? Niet zozeer omwille van de (mogelijke) blessure, maar vooral : wat een zalige loop ! Kilometers kan ik hier onverhard lopen. Er is hier een heel netwerk van trage wegen dat zelfs goed aangeduid is.
Nu is het zo dat ze vroeger wel eens zo dicht begroeid waren dat ze moeilijk te lopen waren. Een tijd geleden heeft een rechter echter beslist dat het zo niet meer kon en hip hip hoera : dit is nu zéker een loopparadijs geworden !

Wil je graag weten welke ’trage wegen’ er in jouw buurt zijn, dan kan je daarvoor hier terecht.

10 000 stappen per dag

Momenteel ben ik bezig aan een 10 000 stappen per dag project (later meer) en dat betekent dat ik flink wat moet wandelen. Je zou denken (dacht ik toch) dat 10 000 stappen per dag geen probleem kunnen zijn voor iemand bij wie wandelen/hiken een behoorlijke hobby is. Dat dacht ik dus ook, maar toch blijken 10 000 stappen per dag niet zo evident te zijn. Op wandeldagen geen probleem natuurlijk, dan haal ik er met gemak 20 000 tot 30 000, maar de dagen waar ik van ’s morgens tot ’s avonds op het werk ben en achter mijn bureau zit, dat valt echt niet mee. Dan kom ik thuis en zie ik in het beste geval 5000 stappen. Dus als je tegenwoordig op mijn Instagramaccount zie dat ik ga wandelen voor/na het werk, dan is dit de reden.

Ik ben Pelgrim

Ik ben pelgrim

Ik zat al een tijd in een leesdip. Ik lees graag en veel, maar ik moest mij de laatste tijd vooral forceren om door te lezen. Ik leek geen boeken meer te vinden die mij helemaal boeiden. Tot ik toevallig ‘Ik ben Pelgrim’ in handen kreeg. 704 pagina’s en die heb ik in een dikke week uitgelezen ! Dat zegt toch veel ? Dus heb je vakantie en zoek je een spannend boek : ga het halen ! Het blijkt (de hype voorbij ?) trouwens goedkoop te zijn  en zelfs in de Carrefour te koop. Een boekbespreking volgt, maar aangezien de vakantie er is, wou ik jullie toch al die tip geven !

Wanneer dit blogje verschijnt is de herfstvakantie begonnen. Zelfs al heb je geen vakantie, dan hoop ik toch dat je de ‘brug’ maakt met 1 november. Dan is er toch een minivakantie. Geniet ervan ! 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Caro schreef:

    Hier geen vakantie en ook geen brug. Dat betekent dat we er op 1 november het maximum uit proberen te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.