vegetarisch is niet ingewikkeld

Ik word een specialist in ‘supersnel koken’ en het lief tevreden stellen. Toen hier, zonder veel gesprek en getwijfel, beslist werd om vlees te schrappen of te beperken tot een minium (gevolg zijnde van Jonathan Foer’s ‘Dieren Eten’), dacht ik dat het onmogelijk zou zijn om gevarieerd te eten. Verder dacht ik dat dat we altijd dure en zeldzame ingrediënten zouden moeten kopen, dat we bij wijze van spreken verplicht zouden zijn om naar speciale winkels te gaan.

Maar nee hoor, we doen het nu al ongeveer een half jaar en het smaakt, we doen onze inkopen nog altijd in de Carrefour/Delhaize/Aldi/Lidl (allen aanwezig in een straal van 3 km, de Carrefour op 500 m) en nee onze kast staat niet vol vreemde ingrediënten.

En dan de recepten. Ik probeer graag van alles uit, maar heb weinig liefde tot het koken en veel tijd wil ik er ook al niet aan besteden.

Momenteel ben ik grote fan van “Snel&Gezond, bijzondere recepten voor mensen met een druk bestaan” van Louise Pickford. Met al veel te veel kookboeken in huis haal ik ze momenteel gewoon uit de bib en kies de recepten die ik leuk vind. Vandaag wordt het dus een champion-mascarponepizza.

Vorige week nog maakte ik een venkel en citroen risotto. Om je vingers af te lekken ! Hier kwam wel een goeie scheut wodka bij en saffraan. Dan nog een paar muntblaadjes uit de tuin erop en oooo smullen !

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. SvenM schreef:

    Zonder dat het een bewuste keuze was bij ons thuis, is het ons opgevallen dat we steeds minder rood vlees eten. Kip en kalkoen zijn nog regelmatig terug te vinden op ons bord.
    Verder hebben quorn, blé, couscous en dergelijke de weg naar onze maag gevonden en om eerlijk te zijn mis ik het het rode vlees niet.
    Dat neemt niet weg dat heel uitzonderlijk een lekkere steak nog steeds welkom is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.