verjaardag

Het is onlangs mijn verjaardag geweest. Tijden van Grote Frustratie voor het liefje. Want feest betekent cadeautjes, en hij vindt zichzelf niet zo goed daarin. Vooreerst mag hij het niet vergeten. Ooit is dat eens bij een belangrijk feest gebeurd. In aanwezigheid van familie overhandigde ik een cadeautje waarna de familie hem aankeek met nieuwsgierige ogen naar zijn pakje voor mij.
Eu ?
Dat maakte zo’n indruk op hem dat ik vrees dat hij er bijna een complex aan overgehouden heeft. Het zegt werkelijk niets over zijn liefde of attentie voor mij, want om in cliché’s te spreken : hij zorgt wel alle dagen voor een kleine of grote attentie. Misschien is dat laatste zelfs de reden waarom hij het bij zoiets als het scheuren van een nieuw kalenderblaadje vergeet. Iedere dag feest, niet ?

Net twee weekends geleden lag hier echter op tafel een onhandig ingepakt cadeau. Blauw papier. Geen labeltje van waar het kwam. Zelf ingepakt. Duidelijk. Beetje onhandig maar daardoor ook des te mysterieus.
Hij had niets laten vallen. Geen hint gegeven en … zelfs geen hint gevraagd. Want daar is – ie ook te fier voor : om domweg te vragen ‘wat wil je ?’. Samengevat : frustratie voor hem maar grote spanning voor mij. Het kan immers alles en niets worden.

Maar nu dus niet. Hij had erop gedacht en het overtrof al mijn verwachtingen. Ik had ‘het ding’ immers al eens gezien en er verliefd naar gekeken maar had hem dat niet eens verteld. Omdat ik het duur en luxueus vond.
Voor mijn verjaardag kreeg ik dit jaar een Wake-Up lamp. Het lijkt niet bijzonder, maar na 2 weken intens gebruik kan ik zeggen dat ik ze nooit meer wil missen. Het principe achter de lamp is eenvoudig : een mens wil niet wakker geschrokken worden door een plots geluid, maar wil wakker worden alsof hij vanuit zichzelf wakker geworden is. Geen schok, maar wakker met het zonlicht en de vogeltjes. De Wake Up lamp begint dus (een half uur ? Ik zou het niet weten) voor de eigenlijke wektijd, heel zachtjes, bijna onmerkbaar te schijnen. Het licht wordt langzaam sterker tot het op de wektijd op z’n sterkst is en er gewekt wordt door zachte vogelgeluiden.
Door het proces van zacht naar sterker licht word je heel zachtjes gewekt en is er nooit een schok. Niet middenin een droom of met een schok.

De meeste wekkers roepen irritatie tot zelfs agressie op. Hoeveel mensen hebben geen zin om de wekker de andere kant te gooien, of ‘m onder bed te verstoppen ? Hoeveel mensen geven er geen ‘klop’ op ?

Ik dus niet. Ik word sedert een paar weken iedere dag gewekt.
Dankzij mijn liefje.

Met enige fantasie voel ik mij als Doornroosje in het bos, gekust door haar koene ridder, midden in het vredige bos van de vogels en koekoeks.

Wat een verjaardagsgeschenk !

Met de Wakeup Light wordt u natuurlijk wakker. U voelt zich wakkerder en u begint energiek aan de dag. Uit klinisch onderzoek blijkt dat het nabootsen van de zonsopgang een gunstig effect heeft op de gezondheid en het welzijn kan verbeteren. De Philips Wake-up Light is de nieuwe manier van natuurlijk ontwaken. Lees verder

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Zandkasteel schreef:

  Cadeautjes die zelf gekozen en ingepakt zijn, zijn altijd het leukst. Ik heb voor Kerst het WakeUp Light gekregen, weliswaar na een dikke hint 🙂 En tis idd zalig!

 2. KRuiMeL schreef:

  Mmmm, copy – paste en in een mail naar Lief.
  Huppakee! Dit klinkt inderdaad zalig.

 3. Jess schreef:

  tof hoor! ik heb er ook zo eentje. bij mij is het enige nadeel dat ik al heel snel in het proces van “lichtworden” wakker word. waardoor ik véél te vroeg wakker ben (en de wekker staat al om 5u10 dus nog vroeger is crimineel). Dan kan je zeggen: zet hem dan wat later? Maar dan zal je zien dat ik die keer wél pas wakker word als het proces ten einde is en ik bijgevolgd helemaal te laat ben. LOL ik ben een moeilijke geloof ik 🙂
  Maar… geniet ervan!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.