waar vlees laten allemaal goed voor is …

Plots blijken wij in een paar weken, zonder veel nadenken, vegetariërs geworden  ! 

Kijk, het zit zo, ’t is een beetje een samenloop van omstandigheden en van ’t een is ’t ander gekomen. Zo slaapt/sliep het liefje ’s dikwijls slecht. Het had duidelijk iets met de darmen te maken die ’teveel werk’ hadden en aanvankelijk dacht hij nog dat hij het met het weglaten van de chips ’s avonds (waar ik totaal niet mee te verleiden ben) zou oplossen. Het minderden van chips bleek inderdaad een goede daad, de nachtrust werd beter, maar nog niet helemaal. Het eten van vet werd afgebouwd en er werd overgeschakeld naar lichtere maaltijden. Het vlees werd regelmatig vervangen door allerlei vegetarische alternatieven. En ja, ’t slapen ging merkelijk beter ! Nu en dan werd er nog vlees gegeten …

Boekenliefhebbers als we zijn kwam het boek ‘Dieren eten’ van Jonathan Foer ook hier het huis binnen en het werd met interesse gelezen. Weer een stapje verder om toch maar niet al te veel vlees te eten. 
Een beetje later besloten zowel het lief als ik om wat te diëten. Nu past een vegetarisch dieet daar prima in ! Voor mij is het dubbel rendement, want ik wil afvallen om beter te sporten en ik kan je verzekeren dat het verteringsproces van een plak vlees nogal iets anders is dan het vegetarisch alternatief. 
Tenslotte merkten we dat in onze buurwinkel het vegetarisch aanbod behoorlijk en gevarieerd is. Bij het winkelen werd algauw een ‘Damhert’ pakje meegenomen. 
Uiteindelijk merk ik dat we al weken geen vlees meer eten. Het is alsof we nog nauwelijks het bestaan van vlees weten. Nu moet ik toegeven dat ik een natuurlijke voorkeur heb voor alles wat plantaardig is. Ik ben nooit zo’n vleeseter geweest. Maar dat mijn man – die hier kok is ! – ooit het vlees zou laten, had ik nooit gedacht. 
Dat met dit alles dierenleed gespaard is én ons milieu er beter van wordt, is goed meegenomen, maar in alle eerlijkheid, het was niet onze eerste motivatie, al beseffen we steeds meer het belang ervan. 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Ladyknit schreef:

    Ik zal mij eens in het boek verdiepen.

  2. annelissen schreef:

    super !!
    ik doe het al + 15 jaar en zou het iedereen aanraden (en niet alleen voor het dierenleed ze )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.