Het weer – zo banaal, echt niet !

dagboeknotities

 

Het regent

Terwijl ik dit schrijf regent het. Terwijl ik dit schrijf is het vakantie. Het regent al vele dagen en ik heb al vele dagen vakantie. Met dat laatste besef ik dat ik van veel geluk mag spreken, maar mag ik het toch even over dat eerste hebben ?

Het heeft deze vakantie, op uitzondering 2 opeenvolgende echt warme dagen, nog niet echt gezomerd. Gezomerd als in : stabiel droog weer. Gezomerd als in stabiel blauwe lucht. Ik laat de temperatuur nog in het midden.

Waar was de lente ?

Een echte lente was er ook al niet. Mijn zus, eeuwig optimist aangaande dergelijke zaken zei me begin juli ‘Het gaat keren, dat kan niet anders’. Maar het keerde niet. De eerste dagen tijdens mijn Nederlandvakantie was het nog oké. Droog dus. Niet echt warm, maar droog. I settle for no rain. Toen het lief mij in Groningen kwam vervoegen regende het pijpestelen. Echt. Regen + 2 personen + kleine caravan = geen goede combinatie.

Ik mis de zon en dat prachtig licht

Toen de vakantie begon nam ik mij voor om mij geenszins te laten leiden door het weer. Het weer (zoiets banaals !) zou mij er niet onder krijgen. Ik zou evengoed buiten gaan ! Evengoed wandelen en lopen (over fietsen in de regen ben ik nooit enthousiast geweest). Maar er kwam weinig van in huis. Er werd wel degelijk gelopen, maar het was zoeken naar een droog moment. Of het werd gewoon, gemakshalve, op de loopband gedaan.
Ik vind een beetje regen tijdens het wandelen niet erg. Ik ben goed voorzien wat dat betreft. Maar uren wandelen in de regen … er lijkt voor mij ook een limiet te bestaan.

Wachten

De hele vakantie (we zijn ondertussen midden augustus) heb ik gedacht : het komt nog wel. Het kan toch niet blijven duren, die regen ? Jawel dus.
Dus heb ik vele dagen gewacht. Gewacht om leuke dingen te doen, gewacht om naar fijne plaatsen te gaan, gewacht om… Ik weet dat dat al dat wachten niet zo wijs is. Ik schreef zelfs nog een postje over met de titel blijf niet wachten. 

Tegen alles in

Tegen de weerberichten in ga ik komende week toch nog eens een tripje wagen. In de regen wellicht. Zonder blauwe lucht. Hopelijk ook weer niet in de modder. Het moet niet al te gek worden.

misschien is niet wachten toch wel de beste strategie.
Of aanvaarden natuurlijk. Jaja …

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Heeft het weer ook invloed op jullie plannen ? Of maakt het niets uit ? [/perfectpullquote]

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.