Zumba : verslag

Donderdag een heerlijk uur Zumba meegemaakt. Vooreerst : het is zoals in de video (zie 16/04) ; dezelfde soort muziek, dezelfde soort bewegingen. Het is ontzettend opzwepend en leuk en het is inderdaad een totale body workout. Ik vond het zo heerlijk dat ik het al spijtig vond dat er tussendoor 2 minuten pauze waren !
Moeilijk is het niet, veel bewegingen worden herhaald en wie ietswat ervaring heeft met andere dansen of aerobics ziet dat Zumba een mengelpotje is van de basisstappen salsa, aerobicsbewegingen, jazzdance enzovoort. Dat lijkt moeilijk maar dat is niet en dat mag je best geloven, want ik ben helemaal niet zo goed in ingewikkelde choreografieën !
De meeste bewegingen worden 3 à 4 keer herhaald en komen ook weer terug, dus op den duur weet je het wel. De muziek is dé draaiende motor bij zumba én de leuke bewegingen natuurlijk. Ik kan je vertellen dat er ontzettend veel heupbewegingen inzitten, met hoog Latino gehalte.
Zumba is echt wel voor iedereen omdat je zelf kan beslissen hoe intens je het doet. Ga je diep door de knieën of juist niet, spring je echt of haal je gewoon je hakken even van de grond… Ik probeerde zo ‘diep’ mogelijk te gaan in de training en ging er gewoon helemaal in op, zo erg zelfs dat ik soms nog bewegingen bij deed of ze verdubbelde. Kan allemaal. Tussendoor zitten ook een soort spieroefeningen die doen denken aan Tribal Dance. Ik kan wel zeggen dat ik een behoorlijke conditie- en krachttraining achter de rug had na een uur Zumba.
Zumba bouwt niet verder op. Dat vind ik een groot voordeel. Iedere sessie is anders en toch gelijkaardig omdat bepaalde bewegingen toch terugkomen, maar het is niet dat je nog zaken ‘van de vorige keer’ moet onthouden. Op onze dansschool kunnen we verschillende keren per week Zumba volgen. Je kan per les gaan of een beurtenkaart nemen, wat het natuurlijk zeer inpasbaar in allerlei agenda’s maakt.
Na deze kennismakingsles heb ik me meteen een 12 beurtenkaart aangeschaft, ‘t is gewoon heerlijk ontspannend. In vergelijking met lopen ? Conditioneel had ik overschot ondanks de liters zweet. Een loper is nu eenmaal gewend aan een versneld hartritme. Vandaag voel ik toch wel de spieren van mijn bovenlichaam die wat stijf zijn. Ook niet uitzonderlijk : die worden bij het lopen veel minder getraind. Zelfs mijn nek voel ik lichtjes, maar ‘t zijn dan ook flinke bewegingen die je bij zumba doet.
Het sterkste van Zumba vind ik dat je sport zonder dat je het door hebt, dat je inspanningen levert maar dat die zo vol ‘fun‘ zijn dat het lijkt alsof je wel uren kan door gaan. De volgende keer ga ik es een hartslagmeter aandoen, gewoon om te zien wat het nu eigenlijk is.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Goofball schreef:

  het klinkt echt wel tof!

 2. Ha, dat belooft voor mijn les zaterdag. Ik kijk er al naar uit.

 3. annava schreef:

  Is het fijn? Ik ga dat ook eens doen binnenkort (zo’n sessie voor een loopwedstrijdje hier in deurne) ben benieuwd!

 4. rozebril schreef:

  Oh ik zou dat ook héél graag willen doen. Maar wanneer ???
  Ik denk soms dat ik een leven tekort kom…zoveel dingen die ik nog zou willen doen, ooit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.