10 000 vragen #100 Heb je ooit de wet overtreden ?

1000 vragen

Ik ben veel te braaf

Dat realiseerde ik mij nog maar eens toen Annelies het over wildkamperen had (in een land waar het niet mag). Geen hààr op mijn hoofd dat zou denken om die ‘regel’ te overtreden. Terwijl je natuurlijk geen kat kwaad doet en het ergste wat je gebeuren kan is dat je moet vertrekken. Al dan niet met boete.
Ik hou mij steevast aan de regels. Wat oersaai is. Alsof die regels van een Hogere Macht komen en onfeilbaar zijn. Dat weet ik intellectueel ook. Nederland en Duitsland liggen hier zo dichtbij en de maximale snelheden zijn al verschillend.

Bewondering voor de rebel

Ik heb onder mijn vrienden en kennissen wat rebels geweld. Mensen die, als ze een bepaalde regel horen (hetzij van hun werkgever, hetzij van de overheid) zonder blikken of blozen zeggen ’t zal wel zijn dat ik dat ga doen… In mijn hart geef ik ze dikwijls gelijk. Papieren produceren bijvoorbeeld, of compleet zinloos werk. Maar zelf hou ik mij netjes aan deadlines en regeltjes. Ik denk dat ik eens wat meer met die rebelse vrienden van mij moet omgaan. Ik ben te oud om nog een anarchist te worden. Dus why not.

Het meest rebelse dat ik ooit (onbewust)  deed

 

1 km te snel volgens de gecorrigeerde metingen. Ik zei het toch dat ik braaf was ?

 

“1000 vragen aan mezelf”  gaat terug op een boekje dat een tijd geleden bij Flow zat. Het is een klein boekje en er is geen plaats voorzien om te antwoorden, daarom dacht ik : waarom niet op de blog ? Voor het pure plezier van het schrijven ? Het verzamelen van herinneringen, wat volgens Gretchen Rubin, bijdraagt tot geluk ? Vandaar een nieuwe rubriek : 1000 vragen over mezelf.
Niets weerhoudt je om mee te doen !

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Annelyse schreef:

  Oh … ik vind mezelf ook te braaf hoor. Ik denk altijd dat dat komt omdat ik oudste kind ben. Als ik vind dat ik niemand kwaad doe durf ik tegenwoorsig al eens regels breken.

  • Kaat schreef:

   Allez gij. Ik dacht net aan jou bij het schrijven van die post. Zo avontuurlijk (en bij tijden toch beetje rebels ?).
   Ik ben trouwens de jongste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.