1000 vragen #55 Welke juwelen draag je dagelijks ?

1000 vragen over mezelf

juwelen

Juwelen die alles aankunnen

Ik heb best wel wat sieraden. Allerhande, geërfd, gekregen, duur, goedkoop. Maar ik draag ze niet. Dat heeft alles te maken met mijn grote drang naar ‘gemak’ en functionaliteit. Als ik er extra zorg moet voor dragen, dan kost dat tijd en misschien zelfs stress. Ook al verlies ik zelden iets, ik zou toch bang zijn om het te verliezen indien het echt duur of uniek was.

Waterproof, zweetproef, sportproof en slaapproof

Voor mijn juwelen geldt bijgevolg dat ik ze het liefst nooit wil uitdoen. Of met andere woorden: ze moeten tegen allerlei omstandigheden kunnen en ze mogen mij nooit hinderen. Vandaar dat ik met mijn (weinige) juwelen ga zwemmen en er evengoed mee slaap. Ik sta er mee onder de douche en ik sport ermee. Ik weet amper dat ik ze aanheb, al zou ik het onmiddellijk merken mochten ze verloren gaan. Maar dat doen ze niet.

Verwijzingen naar het allerbelangrijkste in mijn leven

Mijn ‘beide’ juwelen verwijzen naar het belangrijkste in mijn leven. Mijn trouwring (foto 1) is eenvoudig. Hij is van titanium, een materiaal dat ook in de ruimtevaart wordt gebruikt omdat het zo sterk is. Hij is niet eens gegraveerd en was in principe onze ‘verlovingsring’, al zijn wij nooit officieel verloofd. We kochten de ringen op een romantisch moment toen we dachten: dat zit hier toch heel goed tussen ons. Nog geen denken aan trouwen.  Maar toen die gedachte kwam hebben we niet eens andere ringen gekocht. Waarom zouden we ? Het zat (en zit !) tenslotte nog altijd héél goed.  Veel hebben we er niet over nagedacht. Niet over het design en ook niet over het materiaal. Alleen: dat hij zo sterk was en dat we dat wel apprecieerden.

De halsketting is nog niet zo oud. Ik kreeg ‘m van het lief tijdens onze vorige zomervakantie en nu al zegt hij dat hij mij deze vakantie een juweeltje wil geven. Ik zie er ons ‘vier’ in, ons hele gezin. Hij is van zilver en vraagt geen onderhoudt, maar hij herinnert me aan zowel een zalige vakantie als aan het geluk van met ons vier te zijn.

Verraad

Ik draag ze dus dagelijks en doe ze moeilijk af. Meteen betekent het ook dat ik zelden iets anders draag, ook al heb ik het wel. Want dan zou ik de ketting uit Normandië moeten uitdoen. Ik weet dat het niet waar is, maar het zou een beetje als verraad voelen.

Noem me gerust ouderwets of hopeloos romantisch, maar dit is voor mij genoeg.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Hebben jullie bijzondere juwelen ? Of draag je alles door elkaar ? Ik voel wel wat voor beide, maar ik krijg het niet over mijn hart ! [/perfectpullquote]

 

“1000 vragen aan mezelf”  gaat terug op een boekje dat een tijd geleden bij Flow zat. Het is een klein boekje en er is geen plaats voorzien om te antwoorden, daarom dacht ik : waarom niet op de blog ? Voor het pure plezier van het schrijven ? Het verzamelen van herinneringen, wat volgens Gretchen Rubin, bijdraagt tot geluk ? Vandaar een nieuwe rubriek : 1000 vragen over mezelf.
Niets weerhoudt je om mee te doen !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.