10 000 vragen #76 Wat is je favoriete sprookje ?

1000 vragen over mezelf

Verliefd op Robin Hood

Ik zag de Disneyfilm toen ik zo’n jaar of 8  was en werd ter plekke verliefd op Robin Hood. Dat hij een vos was, zag ik niet als een probleem. Of dat hij een ander liefje in het vizier had.
Hoe dan ook, het verhaal had mij betoverd. De gewiekste Robin Hood die de rijken te kijk stelde en opkwam voor de armen. De man die Romeo en Juliagewijs alles voor zijn liefje deed. Met humor en listen wist hij de rijken te bestelen tot jolijt van de armen. Stelen als een spel van rechtvaardigheid. Of was het geen stelen en gewoon rechtvaardigheid ?

De wereld heeft nood aan Robin Hood

De liefde voor Robin Hood is gebleven. Eerst in de vorm van Eroll Flynn en later in de velen die opkomen voor een meer rechtvaardige verdeling van rijkdom. Want geef toe, Robin Hood mag dan wel een sprookje zijn ‘van lang geleden’, de realiteit is er niet minder om. Integendeel, de kloof tussen die kleine groep rijken en de rest van de wereld wordt steeds groter. I kid you not. – Maar dat wist ge natuurlijk.

Onze wereld heeft nood aan nieuwe Robin Hood, of een hele familie Hood.

Welk sprookje is jou vooral bijgebleven ?

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Myriam schreef:

    Robin Hood was ook één van mijn favoriete sprookjes. De Zwanenprinses vond ik als kind een mooi verhaal, evenals Pocahontas.

    • Kaat schreef:

      Tot mijn grote schaamte ken ik het verhaal van Pochahontas en de Zwanenprinses niet ! Ik heb blijkbaar iets gemist en dat ga ik deze week goed maken (lang kan dat toch niet zijn, zo’n sprookje ?). Waarover gaan ze trouwens ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.