1000 vragen #118 Sta je graag in de spotlights ?

1000 vragen

Geef mij maar de achtergrond

Geen idee hoe ik het omschrijven moet, maar ik hou ontzettend van ‘voorbereiden’, oftewel ‘de bal voor de goal plaatsen’, zodat ik het die ander zo kan maken dat hij/zij, in volle glorie het spel kan winnen of de actie tot een succes kan brengen. Zeg maar dat ik graag de vrouw ‘achter’ de man ben. (Of de vrouw achter een andere vrouw, why not).

Om zelf in de spotlights te gaan ben ik veel te gestresseerd. Ik kan daar niet van genieten en denk alleen maar ‘o god, laat dit aub aan mij voorbij gaan’. Anderen hebben daar veel meer talent voor. Ze kunnen het brengen. Ze hebben het stressvermogen, ze hebben de capaciteit om van een verhaal een hit te maken.

Observeren

Laat mij dus maar aanmoedigen, de dingen klaar zetten, mee na denken, maar laat een ander maar in de spotlights staan. Ik kan genieten van de prestatie van een ander, genieten van het observeren van mensen. Onzichtbaar zijn en dingen tot mij nemen. Patronen waarnemen, filosofisch mijmeren.

Maar de spotlights ? Nee, liever niet.

 

“1000 vragen aan mezelf”  gaat terug op een boekje dat een tijd geleden bij Flow zat. Het is een klein boekje en er is geen plaats voorzien om te antwoorden, daarom dacht ik : waarom niet op de blog ? Voor het pure plezier van het schrijven ? Het verzamelen van herinneringen, wat volgens Gretchen Rubin, bijdraagt tot geluk ? Vandaar een nieuwe rubriek : 1000 vragen over mezelf.
Niets weerhoudt je om mee te doen !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.