1000 vragen #49 Wanneer heb je voor het laatst een hond (of ander dier) geaaid ?

1000 vragen over mezelf

schapen

Geen kat, geen hond, maar een koe en een schaap

Ik kan mij voorstellen dat de meeste mensen zich bij deze vraag een hond of een kat voorstellen. Dat zijn huisdieren die je kan aaien. Katten kunnen er hoorbaar van genieten als je ze met de vingers streelt of in de hals wat masseert. Honden zien het als waardering van hun baasje. We horen bij elkaar !

schapen

Op wandeling in Veere. Plots had ik een behoorlijke aanhang.

Ik wou dat ik een koe was

Maar eerlijk ? Het laatst geaaide dier was een schaap. Een lam eigenlijk. Op mijn wandelingen kom ik dikwijls schapen tegen en soms is er al eens een lammetje aan de verkeerde kant van de wei geraakt omdat de afspanning niet voorzien is op zo’n kleintje. Dan wordt mijn moederhart (!) aangesproken en zet ik het terug. Schapen zijn schoon beesten en ik ben er fan van. Idem wat betreft koeien. Wat een fierheid en standvastigheid. Wat een onbewogenheid ! Ik zou al bijna een koe willen zijn: niets dat hen deert. Ze kijken je aan en oordelen niet. Maar evenmin zoeken ze contact. Ik zal al bijna hopen dat ik een koe was, zo ongenaakbaar als die zijn.

Soms aai ik wel eens een koe op haar voorhoofd. Maar niet zoveel. Ook al kom ik ze dikwijls tegen op wandelingen en fietstochten en zijn er steeds meer koeien in het wild.

koe

Fietstocht omgeving Leende. Vreedzame koeien, maar ik heb ze toch niet geaaid!

Ons huisdier: de onafhankelijke kat Micro

Ik had even gedacht dat mijn laatste ‘aai’ wel onze kat zou zijn. Maar die heeft ondanks haar gepensioneerde leeftijd de streken van een puber. Dan is ze weer heel aanhankelijk en krult ze zich rond mijn benen, andere tijden zie ik ze enkel als ze eten wil. Dan lijkt iedere aanraking haar teveel.
Toch geniet ik best van ‘Micro’, ze mag dan wel absoluut niet het ongenaakbare van een koe hebben of de kalmte van een schaap, ze leert me dagelijks wat het is om te genieten en je van niets of niemand iets aan te trekken. Zoals ze zich kan strekken in de zon, altijd het allerbeste plaatsje vindt in huis (en niet afstaat) en zonder blozen geeuwt en dutjes doet. Levenswijsheid, maar dat moet wel, als je 7 levens na elkaar hebt !

“1000 vragen aan mezelf”  gaat terug op een boekje dat een tijd geleden bij Flow zat. Het is een klein boekje en er is geen plaats voorzien om te antwoorden, daarom dacht ik : waarom niet op de blog ? Voor het pure plezier van het schrijven ? Het verzamelen van herinneringen, wat volgens Gretchen Rubin, bijdraagt tot geluk ? Vandaar deze rubriek : 1000 vragen over mezelf.
Niets weerhoudt je om mee te doen !

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.