1000 vragen #6 Waar bestaat je ontbijt uit ?

ontbijt

Ontbijt : als een koning

Geen idee of dat voor iedereen zo is, maar wat mij betreft eet ik ’s morgens het smakelijkst. Zo betaal ik liever voor een uitgebreid ontbijt op hotel dan wel aan een lunch in een restaurant. ’s Morgens eet ik inderdaad als een koning, niet omdat het spreekwoord dat zo voorschrijft, maar omdat de hele dag nog voor mij ligt en ik mij als een koning voel die mijn rijkdom overschouw. ’s Avonds kan ik me best wel een slaafje voelen, maar he, niet zo ’s morgens !

8 keer ontbijt ten huize Kaat

Veel tijd steek ik niet in mijn ontbijt, maar al bij al is het toch redelijk gevarieerd.

 1. Magere yoghurt met havervlokken, notenmengeling en fruit.

  Op de foto’s ziet het eruit alsof dat veel werk is, maar het enige wat het vraagt is een minimale planning. ’s Avonds zet ik een klein kommetje bevroren fruit (je dacht toch niet dat ik dat allemaal klaar maakte ?) in de frigo en het enige wat ik nog moet doen is ’s morgens laagjes maken. Gaat zo binnen !
  De variatie in fruit heeft te maken met de variatie van dozen/zakken bevroren fruit dat ik koop. Gezond, goedkoop en supersnel !

 2. Havermoutpannenkoeken

  Daar kan je mij altijd een plezier mee doen. Of als ik geen tjid heb grabbel ik snel wat havermoutcakejes mee. Zie hier het recept.

 3. Een ei is altijd goed

  Geen idee waarom, maar een gekookt eitje of scrambled eggs geven mijn dag iets feestelijks. Alsof ik op hotel ben.

 4. Het luie ontbijt

  Dat is dat een smoothie. Ook hier : ik doe dat met bevroren fruit/groente. Geen gedoe met snijden en schoonmaken.

 5. Cote d’Or it is

  Vroeger was het steevast Nutella, maar sedert een aantal maanden kies ik steevast voor Côte d’Or. Dat is meteen wel een echt zoet ontbijt, zeker als je de variatie ‘Lotus Crunch’ erbij neemt.

 6. Krachtvoer

  Niet op de foto maar bij tijden zeer gegeerd en vooral in de winter : peperkoek. Alleen die van de meli. En afzonderlijk verpakt, zodat hij nog een beetje smeuïg is en niet uitgedroogd. NIets zo slecht als uitgedroogde peperkoek.

 7. Koffiekoeken

  Zelden, zeer zelden. Gewoon te zoet om mee te beginnen. Maar soms brengt het lief er één mee voor zichzelf en dan heb ik er weer zo’n zin in. Herkenbaar ?

 8. Pijnboompittebrood

  Smaakt altijd. Zeker met een plak ontbijtkaas erop.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”#0095B6″ class=”” size=””]Wat is jullie lievelingsontbijt ? [/perfectpullquote]

 

“1000 vragen aan mezelf”  gaat terug op een boekje dat een tijd geleden bij Flow zat. Het is een klein boekje en er is geen plaats voorzien om te antwoorden, daarom dacht ik : waarom niet op de blog ? Voor het pure plezier van het schrijven ? Het verzamelen van herinneringen, wat volgens Gretchen Rubin, bijdraagt tot geluk ? Vandaar een nieuwe rubriek : 1000 vragen over mezelf.
Niets weerhoudt je om mee te doen !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.