5 Vakantieboeken – thema reizen en vakantie in meeslepende verhalen

vakantieboeken
vakantieboeken

In deze 3 romans staat het thema vakantie/reizen centraal. Blijf je dus thuis, kan je lekker op vakantie met deze boeken. Of je leest ze natuurlijk op je vakantieplek ! Vakantieboeken puur sang ! Onderaan dit artikel het zwaardere werk.

Op reis in boeken – meeslepend

De gemene deler van bovenstaande boeken is reizen en vakantie. De drie boeken lezen vlot en vragen geen grote inspanning, wat niet wil zeggen dat ze niet blijven hangen. Twee van de drie boeken zijn immers biografisch !

  • Wild van Cheryl Strayed

Van de drie boeken staat deze met stip bovenaan mijn lijstje van ‘reizen via boeken’. Het boek is autobiografisch. Cheryl Strayed besloot na een turbulente tijd in haar leven de Pacific Crest Trail te wandelen. 1700 km te voet. Dan wéét je gewoon dat je jezelf tegenkomt. Avontuurlijk sowieso. Want het gaat echt niet van camping naar camping, maar helemaal op jezelf met de tent in je rugzak in de wilde natuur. Meer lezen kan hier.

Het boek is o.a. via Bol.com te koop voor € 8,00

  • Driving Miss Norma

Opnieuw een biografisch verhaal. Norma, de moeder van Tim, is 90 wanneer ze het bericht krijgt dat ze terminaal ziek is. Samen besluiten ze om met de camper Amerika rond te reizen. Mensen volgen haar avonturen via Facebook en Norma wordt al snel een fenomeen. Ondanks de thematiek een grappig en luchtig boek. Een boek over liefde voor het leven. Met dit vakantieboek reis je door de Verenigde Staten. Een uitgebreide review vind je hier.

Het boek is o.a. via Bol.com te koop voor € 17,99

  • Een verrassende stap

Is kamperen en romantiek je ding, wil je gewoon je wegdwalen in een verhaal zonder al te veel te hoeven nadenken, dan zit je met “Een verrassende stap” goed. Verwacht je niet aan hoogstaande literatuur, maar wel aan easy reading. Stadsmus en chirurg Maggy heeft nood aan een time-out en gaat logeren bij haar vader die een camping uitbaat. Daar ontmoet ze Cal. Prima inslaper, dit vakantieboek ! Je pikt de volgende dag zonder problemen weer in !

Het boek is o.a. via Bol.Com te koop voor €17,99

Het zwaardere werk

Bovenstaande boeken zijn vlot leesbaar en je hoeft echt niet 100% geconcentreerd te zijn. Geen erg als je tussendoor in je slaapmat wegdoezelt, of wanneer je totaal niet meer weet wat op de vorige pagina stond.

Bij het zwaardere werk nog twee boeken waar je best toch even je aandacht bij houdt:

  • In Europa – Geert Mak

De bovenstaande 3 boeken spelen zich allemaal af in de Verenigde Staten. Wil je echter door Europa reizen en meteen ook tijdreizen doen, dan zit je geweldig goed met ‘In Europa’ van Geert Mak.  Je reist meteen door 100 jaar geschiedenis van Europa. Ik las het net wel in de vakantie, omdat ik tijd had om lange stukken te lezen. Het blijft één van mijn favoriete boeken. Geert Mak schrijft met gemak (dit rijmt !) en leest heerlijk vlot. Voor je het weet ben je docent geschiedenis van de 20ste eeuw !
Meer lezen kan hier.

Het boek is nog moeilijk te verkrijgen, maar dit raad ik je toch aan. Geert Mak schreef een vervolg op dit boek. Beide delen zijn nu in set te koop bij o.a. Bol.com voor € 25,00. Ik betaalde méér voor deel 1 alleen. 

  • Zomerhuis met zwembad – Herman Koch

vakantieboek met duister kantje

Ik las het zomerhuis met zwembad van Herman Koch een aantal jaren geleden. Het vakantiethema staat hier wel heel centraal. Enkele vrienden (met wat oudere kinderen) huren een vakantiehuis aan zee. Er gebeurt heel wat.

Ik noem het het zwaardere werk omdat er bij Koch altijd iets duisters in zijn boeken zit. Daarom durf ik het niet zomaar aanraden als vakantieboek, maar voor de fans van Koch, met dit boek zit je natuurlijk in het vakantiegevoel. Je woont in een prachtige villa met uitzicht op zee en je hebt geld genoeg. Wie wil dat nu niet ? Maar goed, ik zou het niet donker noemen mocht er niet van alles gebeuren.

Het Zomerhuis met zwembad is o.a. te koop via Bol.com voor €10,00.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.