België is schoon !

Vorige week hadden we een zalige vakantie in Alliers, Auvergne. Zo’n 700 km rijden was dat, voor een wandelvakantie in de natuur en zonder garantie op goed weer. Gelukkig, het was wél goed weer, al waren we voorzien op regen en zouden we ook onze kilometers halen ondanks de regen.

Maar kijk eens aan, terug en het is hier eindelijk zomer. Toch voor een weekje. Want we kregen winter, zwakke lente (?) en herfstweer zonder zomer. Deze week uitgezonderd ! Temperaturen om U tegen te zeggen en stabiel weer, want dat mag ook wel eens.

De fietsen werden bovengehaald en we profiteren hier volop van de fietsknooppunten.

Al een hele week fietsen we doorheen Limburg en het Hageland en komen tot de evidente conclusie dat het niet nodig is om 700 km te rijden om mooie natuur te vinden. België is schoon ! Er zijn hier tal van mooie plekjes en je hebt hier behalve de fietsknooppunten ook nog de wandelknooppunten waardoor je niet eens veel moeite hoeft te doen. Er zijn terrasjes alom en ’s avonds komen we thuis in de meest comfortabele Bed & Breakfast die we ons kunnen bedenken : een koel en groot huis met een grote tuin.

Was het in de zomer altijd goed weer, dan zou ik toch twijfelen om nog op vakantie te gaan. Want de laatste jaren ga ik voornamelijk om de zon mee te pikken en zo een beetje het zomergevoel te hebben.

fietstochtje van 70 km 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.