Week in beelden – snapshot diary week 17

Snapshot diary

snapshot diary

Een dagje tekort

Het is zoals een collega het me ooit zei : het is niet dat werken op zaterdag (Open Deur) zo erg is of zwaar, of dat het zelf niet leuk is, het is maar dat je dan de hele week toch ergens een dag mist. En zo was het ook bij mij. Door een nieuw systeem in de OpenDeurdagen in het Leuvense leek het alsof we nog nooit zoveel volk over de vloer hadden gehad. Enthousiaste ouders en leerlingen reikhalzend naar die nieuwe school die spijtig genoeg minder plaatsen aan te bieden heeft dan er leraren zijn !
Hoe dan ook, de oudcollega had gelijk, de hele week miste ik een dag. Dat uitte zich in de sporttraining die werd gemist, in de was die pas op vrijdag (!) werd gestreken (dus 6 dagen na tijd !) en werk dat overal tussen de kieren van de tijd moest worden gepropt. Maar hé, we did it !

Kunst is overal

2016-04-28Muzette L

Donderdag lag mijn hele lesschema overhoop en miste ik Muzette. Gelukkig kon ik even gaan piepen tijdens mijn middagpauze. Muzette is een kunsten/cultureel festival in de stad Leuven waarbij het accent ligt op zelf kunst maken. Denk allesbehalve ‘saaie’ kunst maar wel hip hip, of slam poetry. Ik ben altijd onder de indruk wat de leerilngen er van maken. Hip hip hoera !

De regen

Terwijl ik dit schrijf schijnt de zon … eindelijk en hopelijk houdt ze het toch een beetje vol. Toch heb ik deze week verschillende keren gedacht : die regen gaat mij niet klein krijgen, als ik buiten wil, dan gà ik buiten. En dat deed ik ook, looptrainingen buiten en lekker gewandeld. Bij tijden hadden ik ruitenwissers nodig op mijn bril (looptraining) en droeg ik tijdens de wandeltocht een regenhoed als ware ik in de Amazone tijdens het regenseizoen !
Ik heb het deze week (net als jullie wellicht) allemaal gezien : regen, hagel en zelfs smeltende sneeuw !

snapshot diary

Situationroom

snapshot diary

Ondertussen lijkt mijn bureau een beetje te veranderen in een situationroom alwaar ik de beste strategieën bedenk. Ik kocht in de kringloopwinkel een kaart van de Benelux en iedere avond ‘staar’ ik maar een beetje naar de Lage Landen. Met mijn caravan wil ik zomer 2016 een rondreis maken in Nederland en wel tot in Friesland. Voorlopig denk ik te beginnen via het binnenland, opnieuw langs de Hoge Veluwe, beetje flirten met de grens van Duitsland, vervolgens tot ver in het noorden (Friesland) al waar het leeuwendeel moet gebeuren en dan via Leeuwarden naar Alkmaar en dan terug naar het zuiden via Zeeland. Je dacht toch niet dat ik Zeeland links (!) zou laten liggen ? Maar hé, ik ben nog nergens.
Er moet trouwens ook nog ‘gezocht’ worden naar een meer ‘luxueuze’ bestemming met het lief, en dat zal wellicht richting Frankrijk zijn.

In bed met Hendrik

’s Avonds mocht ik gelukkig het bed delen met Hendrik. Ik kon er overdag al naar uitkijken. Hendrik, ja dié Hendrik en niet mijn echtgenoot. (Technisch gezien lag ik tussen Hendrik en de echtgenoot). Kijk, die deed me bij tijden met het hart open zo lachen dat ik prompt vergat dat er regen was, dat mijn rugpijn terug van zich liet horen en dat het eind van de drukte op het werk nog bij lange niet in zicht is. Die Hendrik dus. Wééral.

Zo, ik hoop dat jullie ook een fijne week hadden. Moraal van het verhaal deze week : laat de regen je voor niets tegenhouden en als werkelijk alles tegenzin, ga in bed met Hendrik ! 
Een fijne week ! 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.