Detective McRyan: spannend en verslavend!

McRyan

Soms wil je gewoon op en top ontspannende lectuur. Niet al te moeilijk, mooie personages en een verhaal dat je aandacht vasthoudt. Ik las in coronatijden de hele reeks van Detective McRyan uit en was best ongelukkig dat er een einde aan kwam.
Voor de liefhebbers van Lee Child en Baldacci.

In bed met McRyan

Tien – Engelstalige – boeken las ik dag na dag in coronatijden. Toen het ene boek uit was kocht ik met een klik zomaar het volgende. Of liever ‘een ander’, want ik heb ze niet in volgorde gelezen. De boeken kan je op volgorde lezen, maar dat hoeft niet.

Wie is McRyan?

McRyan stamt uit een echte ‘family of cops’, met een gerespecteerd vader als politieagend. Toch besloot Jack om de familietraditie niet verder te zetten. Hij studeerde rechten (cum laude), rolde in de wereld van de advocatuur en trouwde met een vrouw die helemaal in het plaatje paste van ’the rich and beautifull’. Of liever: dat was toch het plaatje van zijn vrouw.

De appel verlangt terug naar de boom

In de familie van McRyan gebeurt één en ander waardoor hij toch – tegen de zin van zijn vrouw – het politiekorps vervoegt. Al snel blijkt dat Jack niet moet onderdoen voor zijn vader: zijn scherpe intelligentie doet hem meer dan één moordzaak oplossen.

Voor wie houdt van Lee Child …

Ik heb ooit eenzelfde periode gehad met de boeken van Lee Child. Ik las het ene na het andere. McRyan (hoofdpersonage van de auteur Roger Stelljes) en Jack Reacher (hoofd personage in de reeks van Lee Child) hebben, behalve dat ze intelligente detectives zijn, weinig met elkaar gemeen. Jack Reacher is ex-militair en leeft een quasi zwervend bestaan. Indien nodig gebruikt Reachter zijn vechttalent.
McRyan zit meestal ‘strak in het pak’ en zit behoorlijk in het geld.

Voor Kindle lezers of paperback

Koop lokaal

Ik kocht boek na boek via de Kindlestore, iedere keer voor minder dan 4 dollar, dus ongeveer 3 euro per boek. Ze bestaan in hardcover, dus ze zijn zeker te bestellen mocht je dat willen. De prijzen zijn rond de 12 – 18 euro.

Auteur: Roger Stelljes
Serie: McRyan Mysteries

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.