Eén mens is genoeg

Hierboven
“Voor ons moeder was het als huiswerk maken, wie goed bad, kreeg veel punten, zoiets, die met de meeste punten vloog direct de hemel in. Op de vraag hoe dat zat met de sukkelaars die niet goed konden rekenen of schrijven, had ze nooit een antwoord. Stonden die voor de rest van de eeuwigheid in de hoek ? Zo wreed konden ze hierboven niet zijn, zei Louis”. 

Gebroken hart

“Als ge met twee weent, valt ge allebei van de wereld. Maar altijd brak mijn hart. Het is raar hoe dikwijls uw hart kan breken en ge toch niet doodgaat.”

Slapeloosheid
“Het zijn de nachten die het zwaar maken. Ik doe mijn ogen dicht en het licht gaat al aan in mijn kop. En dat licht is zo fel dat mijn ogen vanzelf weer opengaan en ik naar het donker begin te staren. In feite staar ik naar niks, want er is niks te zien. Niet om uit te houden is dat. De ene mens staat op en loopt rond, de andere neemt pillen, een derde telt schapen, een vierde begint te bidden. Ik blijf liggen en tel de schapen.”
 
Zot worden
“Ge kunt van veel dingen zot worden, zeiden ze in het gesticht. Meestal voelt ge het aankomen. En soms kunt ge het tegenhouden. Wij gaan u leren hoe.”
Els Beerten, Eén mens is genoeg, 2014, 256 blz.
Ontzettend graag gelezen, vandaar 4 sterren.  Mijn review vind je hier
(Mijn) format : Kindle (hier te koop)

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 22 maart 2015

    […] dient het dan allemaal ?  Onlangs stond ik nog stil bij dat boek van Beertens met de titel ‘Eén mens is genoeg‘, en toen dacht ik : ja, da’s waar, zolang er toch maar één mens is die in u gelooft […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.