Fietsen in Gent : het viel dik tegen

Fietsen in Gent : hou de borden in het oog !

Fietsen in Gent

Als ik moet kiezen tussen met de auto naar de stad of met het openbaar vervoer, dan is het snel beslist : het openbaar vervoer en graag gecombineerd met Blue Bike, een goedkoop fiets-huur-systeem dat bijna in alle stations beschikbaar is.

Fietsen in Gent viel echter heel erg tegen, maar misschien spreken echte Gentenaars me wel tegen. Het ging tenslotte maar om één bezoek. Toch zal ik het de volgende keer zeker zonder fiets doen.

  • In het historisch/winkelcentrum is nauwelijks plaats om te fietsen. Ik heb er vele plaatjes gezien met uitdrukkelijke borden dat je er niet mocht fietsen (maar geen alternatieve bordjes over hoe ik dan wél terug naar het station raakte).  Ik stapte dan maar met de fiets aan de hand op het voetpad, maar blokkeerde daar moeders met kinderwagens en toeristen die kiekjes schoten.
    Mag ik opmerken dat ik de enige was die de borden respecteerde ? Ik ken Gent niet, dus ik weet niet hoe tolerant ze daar zijn.
  • Tramsporen. Het blijft moeilijk en het is zeker niet eigen aan Gent, ook in Antwerpen moet ik ze in de gaten houden alleen zijn de straten (althans toch waar de trams rijden) in Antwerpen precies breder. Combineer ‘smal’ + “kasseien” + “tramsporen” + “massa volk” en ge weet : ’t is niet echt veilig om te fietsen.

Tramsporen en kasseien, da’s één ding, maar de vele straten waar je niet mocht fietsen, dat vind ik toch eigenaardig. Staat Gent niet bekend om zijn auto-luw centrum ? En mag daaruit niet besloten worden dat een stad het dan bijgevolg fietsvriendelijk zal maken ?

Ik hoor graag van ervaringsdeskundigen (Lien ?) wat hun tips (in Gent)  zijn !

 

De reageerknop staat onder de titel

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.