Herfst ten huize Kaat

De herfst is onmogelijk te ontkennen in onze tuin. Het is voor enkele planten hun ‘eerste herfst’, dus dat verdient een foto ! De bruidssluier klopt alle records. Aan een van de stallingen was een lelijk buitenmuurtje gebouwd dat ons stuk grond afscheidt van buren. Het is een mikmak van stenen en heeft eigenlijk geen enkele functie. In de lente heb ik er één plantje tegen gezet en draden geleid over de muur in de hoop dat het plantje ‘zou pakken’. Ondertussen is er van ‘lelijke’ muur geen sprake meer, want hij is helemaal ‘overgenomen’ door de liederlijk bloeiende bruidssluier ! (foto 4 en 9). De hortensia’s (foto 8) zijn zo goed als uitgebloeid en ik moet nog opzoeken hoe ik ze het beste snoei en of ze wel gesnoeid moeten worden. Ik veronderstel van wel maar ik weet niet wanneer. De ‘grassen’ vallen onder manliefs stuk tuin (4) maar ik veronderstel dat ze toch niet zo weelderig groen zullen blijven. Onze voorgevel kleurt momenteel prachtig rood. Straks vallen de bladeren echt en valt de winter niet meer te ontkennen. Het zal een naakte muur worden. Volgens het briefje bij de aankoop hecht deze plant zichzelf aan de muur, wij hebben ‘m helemaal moeten leiden. Naderhand bleek dat een ongelooflijk voordeel, want nu bepalen we zelf netjes waar hij (of zij ?) heengaat en waar niet. Kennis over paddestoelen, laat staan of ze eetbaar zijn of niet, heb ik spijtig genoeg niet, want er zijn hier ware paddestoelen’taarten’ te zien. (foto 3). Ik vind ze er heel lekkerfuitzien en ben er dol op, maar durf er toch niets mee te doen. Het sierfruit (foto 2) is een cadeautje van ‘oma’. Zij had er vorig jaar gekregen van een buurvrouw en toen het begon te rotten had ze het op de mesthoop gelegd…. met een nieuwe oogst dit jaar als gevolg. Ook niet om te eten ! De pepermunt doet het dan weer heel goed…

Micro, onze ‘buitenpoes’ vond het fotograferen geweldig. Bij iedere klik kwam ze mijn been aaien en als ik gehurkt zat sprong ze gewoon in mijn armen. Haar zelf op de foto krijgen bleek heel wat moeilijker !

Vakantie in alle geuren en kleuren dus. De tijd dat ’time is money’ was, is voorbij. Money is time. Want had ik tonnen geld, … ik zou er vooral tijd mee kopen. Niet om langer te leven, maar om gewoon meer te kunnen genieten van alles wat ‘gratis’ is. Zoals de kleuren van de herfst.

Tja, ik ben precies nogal mijmerig !

Posted by Picasa

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. tijdtussendoor schreef:

    Ik ben het helemaal met je eens, elk jaar geniet ik meer van de herfst en haar kleuren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.