Hermansheuvelwandeling Assent – ontdek de Begijnenbeekvallei

Assent Hermansheuvelwandeling

Deze wandelknoopwandeling in Assent (Bekkevoort) was voor mij een heel fijne verrassing. Ik rijd er wel eens langs, maar dan op de snelweg, maar had geen idee dat wanneer je de snelweg verlaat in zo’n knap landschap terechtkomt waar geen sprake meer is van drukte of auto’s. Dus hier een warme aanbeveling voor de Hermansheuvelwandeling!

Collage Hermansheuvelwandeling

Drie keer Hermansheuvelwandeling, 3 afstanden

Je kan kiezen uit drie afstanden: 4 km (blauw) – 10 km (oranje) of 12,5 km (rood). De rode kan je ook volgen via wandelknooppunten.
Alle afstanden zijn mooi aangegeven.

Beeld ‘De pionier’

Ik moest even omlopen om dit beel te kunnen zien, maar dat was dan ook prima aangegeven. Het beeld staat tussen wandelknooppunt 332 en 333. Wie de oranje route loopt zal rond 333 een bord zien met een verwijzing naar het beeld. Het is een dikke extra kilometer in totaal (op en neer). Voordeel: er staat een mooie picnictafel in de buurt van het beeld!

Het beeld ‘vormt een verwijzing naar een landbouwer, een tulpenbeker en silexsteen. In het geheel is een bank geïntegreerd als rustpunt voor wandelaars. Ina Stabergh schreef een gedicht over de Hermansheuvel, te vinden op een sokkel in cortenstaal naast het kunstwerk. De locatie van het kunstwerk, in de buurt van de archeologische vindplaats, biedt een uitzicht op de wallen uit het neolithicum.‘, aldus Hageland Express.

Rust, rust en nog eens rust!

Hermansheuvelwandeling

De wandeling trof mij vooral door haar diepe rust. Het is geen wonder dat ook één van de bedevaartswegen (richting Scherpenheuvel) een stuk van deze route volgt. Op deze route (zie foto 2) kan je je bedevaartskaart (mocht je die al hebben) zelfs stempelen. Stempel en inkt liggen klaar!

Hermansheuvelwandeling praktisch

📏 Afstand 4 km (blauw) – 10 km (oranje) of 12,5 km (rood). Het kaartje is van de langste wandeling. Swipe verder in de foto’s voor het kaartje.

📍Start: Onze-Lieve-Vrouwekerk, Dorpsstraat, 3460 Assent (Bekkevoort)

🅿️ Parking: Bij de kerk zijn enkele parkeerplaatsen, maar ook in de straat is is een kleine (gratis) parking. Parkeren geen probleem.

🔢 Bewegwijzering– Blauwe ruit: 4 km ; oranje cirkel 10 km, rode driehoek 12,5 km.

Voor deze laatste gelden evengoed volgende knooppunten: 308 – 328 – 309 – 310 – 302 – 303 – 301 – 35 – 36 – 37 – 32 – 38 – 31 – 3 – 30 – 34 – 307 – 308

🍺Horeca: geen gezien

📈 Inspanning: Glooiend – holle wegen – onverharde paden

🥾 Check altijd het weer van de dag en de voorbije dagen, aangepast schoeisel is aan te raden.

Assent is een deelgemeente van Bekkevoort (Vlaams-Brabant). Dit dorp ligt op 30 km ten oosten van Leuven en 33 km ten westen van Hasselt. Dus een beetje net tussen Hasselt en Leuven in.

Zin in meer wandelingen?

Volg me op IG DeWereldvanKaat , daar komen de wandeling meestal het eerste te staan, in korte vorm. Op deze blog vind je uitgebreide artikels een meer info.

Via deze link vind je een kaart met daarop alle wandelingen.

Of ga naar de database en kies zelf je provincie, afstand, soort etc!

wandelingen DeWereldvanKaat

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.