Vierdaagse van Breda

Wandeling in foto’s

244

 

 1. de Vierdaagse van Breda is volledig bepijld, en volgens de organisatoren is dat naar Vlaams model, want het zou niet de gewoonte zijn bij Nederlandse wandelclubs. Zij werken met een routebeschrijving op papier (die ik ook hier kreeg, maar niet nodig had).
 2. Nederland is het land van water, waar je ook gaat. De wandeling ging voornamelijk door natuurgebied. De stad wordt tijdens de vier dagen gemeden.
 3. De langste afstand op dag 1 was 15 km.  Op de achtergrond bleef dan ook wel het altijd bewoond gebied.
 4. Het valt mij op hoeveel pic-nic plaatsen Nederland heeft in wandel- en fietsgebieden.  Om de zoveel afstand kan je lekker rusten of je boterhammetjes opeten.

 

 

Vierdaagse van Breda2

 

 1. De organisatie is zeer kleinschalig. Ik zag alles samen 6 medewerkers. Hier zie je de rustpost. Dat is een auto met drank en 2 mensen die je eventueel helpen. Bij de start kreeg je 2 drankbonnetjes die je daar kon gebruiken.
 2. In het natuurdomein (zie lusje op de kaart) waren leuke zoekplaatsjes die je vooral meer leerden over de geschiedenis van de omgeving. Eigen aan het park en niet aan de organisatoren van de wandeling, maar toch fijn.
 3. Wandelen is sowieso poëtisch en mijmerend.
 4. Toch een gevarieerd landschap, in zijn geheel (de 15 toch) plat.

  Route wandeling dag 1

  Route wandeling dag 1

Waardering

Prima voor wie graag deelneemt aan een meerdaagse (dat heeft toch iets bijzonders) en het graag kleinschalig ziet.  Ik had een sfeer verwacht zoals bij de Vierdaagse van de IJzer maar dat is geenszins het geval. Prima te combineren met een stadsbezoek aan Breda.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.