Het stemmetje in je hoofd – neem eens wat afstand

We kunnen de menselijke geest voor- stellen als de lens van een camera en de innerlijke stem als een knop waarmee je kan in- en uitzoomen. Simpel gezegd, is er sprake van een negatief stemmetje in je hoofd wanneer je ergens diep op inzoomt, de emoties worden aangewakkerd en er geen plaats meer is voor alle andere manieren waarop je over het probleem zou kunnen denken, en dan vooral manieren die je tot rust zouden kunnen brengen. (...)
Afstand nemen lost je problemen niet op, maar maakt het veel waarschijnlijker dat we ze kunnen oplossen. Het maakt onze gedachtenstroom helderder.

Onze innerlijke stem

Ik las dit boek in twee avonden uit, zo goed vond ik het. Waarom? Omdat het praktisch en herkenbaar is. Het stemmetje in ons hoofd kan ons echt het hoofd doen breken en lost weinig op als in het cirkeltje van negatieve gedachten zitten. Doen alsof die stem er niet is, heeft natuurlijk geen zin, dat lukt overigens toch niet.

Hoe kunnen we over onze problemen en zorgen nadenken zonder er in te verdrinken en tot een goede oplossing komen? Ethan Kross (universiteit Michigan, expert op het gebied van bewustzijn) deed tal van onderzoeken en komt in dit boek met een pak praktische en ‘gezond verstand’ adviezen. Een aanrader!

Koop lokaalStemmetje in je hoofd

Ethan Kross, Het stemmetje in je hoofd. Waarom het belangrijk is en hoe we het kunnen gebruiken. Prometheus 2021, te koop voor €21,99, 264 blz.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.