Hoe krijg je een zetelatleet aan het sporten ? Werk op zijn (mannelijk) ego !

SportsTalk

Het zelfbeeld van de zetelatleet

Volgens eigen zeggen is het lief een groot sporter. Hij traint immers iedere dag. Jaja, schaken ! Dat vraagt hersenactiviteit en doorzetting ! Er is competitie en je moet er je geheel en al voor inzetten. En uren zwijgen ook, dus het woord ‘atleet’ past wel, al is stoelatleet misschien beter dan zetelatleet. Trouwens, hij volgt de koers. Dat is toch ook sport ? Niet ?

Gigantische afstanden

Tot we aan tafel zaten met de oudste zoon en het over onze collega hadden die traint voor een volledige Ironman. Er volgde bewondering en de afstanden werden nog eens opgenoemd : 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en daarna nog eens een marathon lopen. Ja, het was even stil aan tafel. Onze oudste zoon zei : “dat zwemmen zou mij misschien nog lukken. Alleen dat dan. En gewoon de afstand, geen wedstrijd of zo”.  Ik beaamde, met twijfel, ik zwem vrij economisch, maar ik dénk dat mits enige training het mij moet lukken om 3,8 km te zwemmen. Ik zat al eens aan 2 km zonder bijzondere zwemtraining, dus dat ja, enkel en alleen dat, zonder tijdsdruk, dat zag ik ook wel zitten.

Weddenschap

En toen zei het lief en vader : ik kan wel 180 km fietsen. Meer zelfs. Wij konden onze lach niet onderdrukken. Wist hij nog hoe een fiets er uit zag ?  De ‘lach’ viel echter niet in goede aarde. ‘Denken jullie echt dat ik dat niet kan ?’, vroeg hij. ‘Eu, ja, dat denken we eigenlijk wel’.  Waarop hij antwoordde : ik wéd voor 50 euro de man dat ik dat wel kan !  Omdat we niets liever willen dat een fitte papa/lief werd de weddenschap geformaliseerd. Op papier, met handtekeningen van alle partijen. Wij geven 50 euro als hij er wel in slaagt, wij krijgen 50 euro als hij er niet in slaagt.

Man op fiets

En zo gebeurde. Hij is al een paar keer gaan fietsen. Nu nog met de elektrische fiets (uitgesloten van weddenschap) en met veel rustdagen tussendoor. Want het doet ongeveer al zeer dat met fietsspieren te maken heeft. Aan schema’s heeft hij lak maar hij gelooft er in als geen ander.

Wij allen content. Of hij het haalt of niet. De man fietst ! De zetelatleet heeft het fietszadel gevonden !

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Edith schreef:

    Iedereen aan het sporten! Leuk! Alle middeltjes helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.