jaloers

Soms ben ik wel een beetje jaloers. Of liever : ik benijd soms andere mensen. Soms is het gewoon een kwestie van een verkeerd zelfbeeld. Dat anderen het beter hebben bijvoorbeeld, of meer talent. Die jaloerse kant heeft ook zo zijn voordelen. Soms kan ik zo erg opkijken naar iemand dat ik dat wil evenaren, meestal gebeurt dit pas na een innerlijke tweestrijd van ‘ik kan dat toch niet’ (duiveltje) en ‘waarom zou jij dat niet kunnen ?’ (engeltje).
Hip hip hoera voor mijn zelfbeeld want de laatste tijd overwint het engeltje altijd. Wanneer ik weer eens een beetje gefrustreerd ben (waarom zij wel en ik niet) denk ik nu onmiddellijk : ‘waarom zou ik dat niet kunnen ?’
Het sterke is, dat het een vicieuze cirkel is. Zo ben ik begonnen met lopen en het loopt goed. Natuurlijk zijn er velen die beter lopen, maar wanneer ik hun blogs lees dan zegt het engeltje mij : “je bent goed bezig, jouw tijd komt wel”. Zo ben ik ook met tuinieren begonnen en komt mijn kookkunst heel langzaamaan op niveau.

Sedert enkele dagen bezoek ik een site van vrouw van wie ik denk : wauw ! Dat wil ik ook kunnen. Maar voorlopig is het duiveltje aan de winnende hand. Dit is toch ‘ferm’ wat die doet. En ik vind het nog allemaal zo mooi ook. Excuses heb ik niet, want echt super moeilijk lijkt het alvast niet, maar ja … wie ben ik ?

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. lies schreef:

  Geweldig hè, de dingen die ze maakt! Ik ben ook grote fan en vanmorgen toen ik haar post over “herbruikbare boterhaminpakfolie” las dacht ik ook: “waar blijft ze die creativiteit toch halen?!”

 2. Help Myanmar schreef:

  Soms denk ik: ik wou dat ik ook kon wat Kaat kan.

  Leuk je vandaag nog eens te horen!

  Grtz, T.

  http://www.helpmyanmar.be

 3. Edith schreef:

  Kaat, je bent super !! En rapper lopen moet je leren, dat kan niet van vandaag op morgen. Je bent inderdaad goed bezig.
  Ik kom hier graag lezen over van-alles-en-nog-wat, maar ook over jou loopprestaties.

 4. tantieris schreef:

  Er staat me vaag iets voor van een Clickx-verkiezing. Ik dacht altijd dat jij dat was. Nu doe je me twijfelen?
  M.a.w. ik vind jouw blog de moeite om te winnen in een verkiezing. (alsof dat echt belangrijk is, maar toch) 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.