Kom Dichterbij

 

Soms kies ik een boek louter omwille van de kaft. Ik weet dat dat geen garantie is, maar omdat ik nogal wat boeken in De Slegte koop, riskeer ik ook niet echt veel. “Kom dichterbij” vind ik heel mooi uitgegeven. De kaft is knap, het boek is ‘ingebonden” en de kaft zelfs is van een soort velours. Tactiel als ik ben, heeft zo’n boek weeral een pluspunt.

 

Volgens The Times (doorscrollen voor de recensie) is het echter geen boek om ’s avonds alleen te lezen. Nu ben ik ’s avonds zo goed als nooit alleen, maar ik draag wel veel indrukken mee in mijn dromen. Zo bleef het een weekje liggen. Tot ik eergisteren aan het boek begon. In bed. Naast het liefje. Ik dacht ‘veiliger’ kan ik toch niet zijn, met zo’n koene ridder naast me !

 

Omdat ik niets wil verklappen (en daar naar verluidt heel goed in ben om plots weg te geven !) citeer ik gewoon de achterflap :

 

“Een huiverwekkende, prachtig geschreven thriller over liefde, verlangen en het kwaad dat altijd op de loer ligt. (…) Amanda is begin dertig, ze heeft een goede baan als architecte en en stabiel huwelijk. Op een avond horen Amada en haar man Ed een vreemd, kloppend geluid in huis. (…) Tot het kloppend geluid is verdwenen. Maar daarmee is geen eide gekmoen aan de onverklaarbare dingen die gebeuren. Amanda begint de grip op haar leven en haar eigen gedrag steeds meer te verliezen. (…) Dreigt Amanda ten onder te gaan aan haar eigen onderdrukte verlangens ?”

 

Voila, nu heb ik nog niets weggegeven ! Ik heb het in 2 avonden uitgelezen. Gisterenavond kon ik het boek niet meer loslaten : ik zou het lezen tot het uit was !
Het is spannend en goed geschreven, geen boek dat in mijn top 10 zou terecht komen maar een heerlijk ‘zomerboek’ om mee te nemen op vakantie of gewoon buiten in je luide stoel te lezen. Ik kan mij wel voorstellen dat naargelang je eigen aard, je niet meer zo gemakkelijk in je stoel gaat zitten als je ’t leest. Laat staan dat je een krachtige dromer bent, …. !

 

 

Sara Gran, Kom Dichterbij, literaire Thriller, Anthos 2004.
Momenteel in de Slegte voor iets minder dan 6 euro.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. lies schreef:

    Bedankt voor de tip! Ik kan mezelf ook helemaal “verliezen” in een boek. Heerlijk, gewoon blijven doorgaan tot het uit is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.