Jouw krachtige brein – Charlotte Labee

Jouw krachtige brein

Het boek ‘Jouw krachtige brein’ van Charlotte Labee is de opvolger van bestseller ‘overprikkeld brein‘. Inhoudelijk zijn de boeken vrij verschillend, al staan één ding voorop: via bewustwording je brein laten werken voor jou.

‘Jouw krachtige brein’ als vervolg op ‘overprikkeld brein’

Charlotte Labee scoorde met ‘Overprikkeld brein‘ een bestseller. In dit boek, waarvan je hier de review kan lezen, gaat ze vooral in op de werking van het brein en hoe dit omgaat met prikkels. Vanuit die wetenschap werkte ze een 10 wekenprogramma uit waardoor je meer balans en rust kunt krijgen.

Een persoonlijk verhaal

Jouw krachtige brein’ is een veel persoonlijker verhaal dan ‘Overprikkeld brein‘. Labee vertelt er immers ronduit over haar leven en hoe ze door vallen en opstaan en de kennis die ze over haar brein en lichaam verzamelde, geworden is tot wie ze nu is: sterk en succesvol en met een vol bewustzijn.

Jouw krachtige brein: voorbij de exacte wetenschappen

Dit boek vraagt openheid en een ruime blik van de lezer. Bleef Labee in haar eerste boek vrij dicht bij wetenschappelijk onderzoek, in dit boek gaat ze een heel stuk verder en verlaat ze het pad van de exacte wetenschappen. Dat betekent niet dat was ze vertelt nonsens is, maar het vraagt wel wat van een lezer. Het is een andere taal en woordenschat. Wie rotsvast gelooft dat de westerse geneeskunde en exacte wetenschappen het enige en complete model is, zal dit boek snel opzijleggen.

’s Nachts krijg ik vaak bezoek van verschillende soorten wezens. Het is niet eng, maar juist heel fijn, een bevestiging dat we hier niet alleen zijn. Het is mijn eigen team van gidsen dat me informatie komt brengen. Een bevestiging van een hoger bewustzijn dat aan het werk is. (…) Later pas, toen ik er mij meer ging in verdiepen, kwam ik erachter dat dit astraal reizen is.

Charlotte Labee in ‘Jouw krachtige brein’, Kosmos 2023

Bewustzijn en eigenaarschap

Centraal in ‘Jouw krachtige brein’ staat bewustzijn. Wat gaat er in je om? Hoe reageert je lichaam? Wat gebeurt er rondom jou en welk effect heeft dat? Wat is mijn deel in dit alles?

‘Je bewustzijn vergroten begint bij het openstaan voor een andere manier van kijken, en dat start bij eigenaarschap. Als jij je verantwoordelijkheid neemt, betekent dat dat je heel bewust gaat reageren op een situatie. (…) Je begint immers met het kijken en zoeken naar oplossingen en blijft niet langer hangen in problemen en tegenslag. (…)
Wanneer je eigenaarschap pakt in je werk, je gezin en je vriendschappen, word je het middelpunt en ervaar je dat de enige persoon die iets kan doen jijzelf bent. Zodra je je realiseert dat jij verantwoordelijk bent, komt er vrijheid’.

Charlotte Labee in ‘Jouw krachtige brein’, Kosmos 2023

Wat ik van het boek vond

Ik nam mezelf voor om open te staan voor dit boek en heb er zeker zaken uit geleerd. Het belang om bewust in het leven te staan, op welke wijze je dat ook doet, lijkt mij terecht een goede weg om meer eigenaarschap over je leven te hebben. Soms kon ik bij het lezen ronduit niet volgen en dacht ik: wat is me dat nu weer? Wordt hier niet veel geponeerd dat vooral op geloof steunt? Ik zocht nu en dan naar onderbouwing en vond die niet, of onvoldoende.

Maar zelfs als ik dat losliet, kon ik mij niet ondoen van een soort onbehagelijk gevoel. Dat alles een reden heeft, de te grote connecties tussen lichamelijke aandoeningen en emoties, ook al geloof ik best dat je levenswijze en je denken wel degelijk invloed heeft op je fysieke toestand. In het boek ‘Jouw krachtige brein’ leek de link mij net iets te sterk. Soms loop je gewoon een longontsteking op en heeft dit weinig tot niets te maken met het verwerken van je emoties. Althans, dat is hoe ik erover denk. Ik ben er mij heel erg van bewust dat er tal van mensen zijn die er anders over denken en dit boek graag zullen lezen.

Jouw krachtige brein

Cover Jouw krachtige brein

Charlotte Labee, Jouw krachtige brein, door zelfliefde & bewustzijn meer grip op je leven is een uitgave van Kosmos (2023) en is te koop bij o.a. Bol.com voor € 20,00 (paperback), als ebook voor € 14,99. Je kan het boek ook kopen als luisterboek voor €16,99.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.