Kunstroute in Hasselt

Kunstroute Hasselt

Deze Kunstroute in Hasselt is een originele stadswandeling om de stad te leren kennen of op een andere manier te ontdekken. Ook al telt de wandeling maar iets meer dan 5 km, je rekent best wat langer als je graag alles wil zien.

Credits: eigen foto’s, op uitzondering van de 2de, het werk van Panamarenko is een foto van Paul Hermans (Creative Common licence)

Met de kaart van de kunstroute in de hand …

Deze kunstroute in Hasselt is niet bewegwijzerd, maar situeert zich bijna geheel in het centrum van Hasselt, in de zogenaamde binnenring. Een paar keer steek je een zogenaamde ‘singel’ over, maar voornamelijk blijf je dichtbij de stadskern. De kunstroute is een verzameling van street art, beeldende kunst en illustraties.
De kaart is gratis af te halen Visit Hasselt, Maastrichterstraat 59, maar je kan de route ook downloaden via deze link. Tenzij je over een A3 printer beschikt of handig bent om grote gehelen op meerdere A4-bladzijden te downloaden is het aan te raden om toch de kaart af te halen.
Kom je met de trein, dan kan je misschien toch via de eerste de download het eerste stuk wandelen. De route loopt immers via het station.

Tijd te kort voor alles in de kunstroute

Ook al is het maar zo’n kleine 6 km, wil je echt alles zien en binnenlopen in musea etc. dan heb je gauw tijd tekort. Bovendien moet het worden gezegd dat Hasselt gewoon super gezellig is met al z’n winkeltjes, eet- en drankgelegenheden. Het is lastig om links te laten liggen en dat hoeft natuurlijk niet. Je hoéft ook niet alles gezien te hebben.

Kunstroute in Hasselt praktisch

📏 Afstand: 5,5 km (je kan zoveel inkorten of verlengen als je wil!)

📍Mogelijk vanaf het station of vanaf het bureau van toerisme (Maastrichterstraat 59)
.
🅿️ Er zijn veel (te betalen) parkings in Hasselt. Mijn (betaalde) voorkeur gaat naar de zeer ruime parking bij de Blauwe Boulevard. (€1,5/ uur, max €10/dag) Je bent zo in het centrum.
Toch liever niet betalen en maal je niet om een kilometer wandelen? Check dan ‘gratis parkeren in Hasselt’. Er zijn verschillende gratis parkings rondom Hasselt.
.
🔢 Kaart te verkrijgen bij dienst Toerisme Hasselt of te downladen
.
🍺 Ontzettend veel drank- en eetgelegenheden, het is er gewoon buitengewoon gezellig!
.
📈 Vlak
.
🥾 Voor één keer kan je zelfs op hakken deze wandeling volgen!

Zin in meer wandelingen?

Via deze link vind je een kaart met daarop alle wandelingen.

Of ga naar de database en kies zelf je provincie, afstand, soort etc!

zin in meer wandelingen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.