dinsdagwijsheid : oude rakkers, snelle jongens

Dinsdagwijsheid

 

oud is het nieuwe sexy

Het zal wel overdreven zijn, maar kijk eens naar het succes van het dagboek van Hendrik Groen ! Eén van de redenen waarom ik sport is trouwens omdat ik mij verzekeren wil van een goede oude dag. Een garantie krijg ik niet, maar een zetelatleet wordt volgens mij toch sneller ‘oud’ en ‘uitgeput’ dan wie nu en dan nog eens de benen neemt en buiten komt .

oude rakkers, snelle jongens

Dat filmpje hierboven is trouwens niet overdreven.  Bij de tochten van de wandelclub word ik steevast voorbij gehold door zestig- en zeventigplussers en in afstand moet ik altijd onderdoen. Twintig kilometer is dikwijls hun minimum, of het opwarmertje. Voel ik mij al een geoefende wandelaar met mijn nog niet geen 6 km per uur, dan ‘wandelen’ ze me nog voorbij. Vriendelijk en gezwind.
Fietsen idem dito. Probeer maar eens zo’n rakker in fietspak voorbij te steken ! En het kunnen tot niet allemaal ex-kampioenen zijn, niet ?  Daar sta ik dan als jong, maar al verschrompeld blaadje met het schaamrood op de wangen. Oud is dus bijlange niet ‘out’ ! Dus wat is mijn antwoord  ?

Trainen dus !

Dat is het antwoord. En als ik nog eens motivatie nodig heb, dan kijk ik gewoon naar het filmpje. Want zo, zo wil ik ook wel mijn oude dag in !

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.