Wandelen in Pittoresk Heers, Limburg

Wandeling Heers 8 km

Een heerlijk bewegwijzerde wandeling in het rurale en stille Limburg! De wandeling in Heers leidt je tussen velden en boomgaarden. Je voelt er het kloppend hart van de fruitteelt in Limburg.
Deze wandeling is bijzonder geschikt voor rustzoeker. De wandeling is geheel en al bewegwijzerd en kent een kortere en een langere variant: om en bij de 5 (blauw) of 8 km (rood).

Onmiddellijk naar praktisch

Schilderachtige taferelen

Het lijkt wel alsof je in een schilderijtje loopt tijdens deze wandeling. Behalve de vergezichten en de boomgaarden, zijn er de fiere boerderijen te zien, niet zelden vierkantshoeves met en prachtig binnenplein. Er zijn gebouwen die getuigen van een ver en rijk verleden en je ziet er ook nog wel huizen met de typische vakwerkhuizen. Het zijn huizen die een houten skelet hebben. Je ziet de balken van buitenaf nog goed. Ze nemen je mee naar een Limburgs verleden.

Activiteiten voor kinderen

Tijdens deze wandeling zal je nu en dan ontdekkingspanelen of raadsels voor kinderen vinden. Het gaat om vraagjes over de natuur en de streek rondom. Of er valt iets te voelen (en jij moet raden wat) of je mag op de hoogste stoel van de streek zitten. Voor jonge kinderen zeker een fijne toemaat!

Wandeling Heers
Opdrachten kinderenWandeling Heers

Zin in nog meer actie voor kinderen tijdens het wandelen in Heers? Je kan hier de zoekkaart downloaden. Passeer je de dienst voor Toerisme, dan kan je daar zoekkaart afhalen.

Kaart

Deze kaart kan je hier hier downloaden.

Fotogalerij

Praktische info wandeling Heers


📏 Afstand: 2 mogelijkheden: 5 km (blauwe ruit) of 8 km (rode driehoek, zie foto).

📍  Startplaats: Opheersstraat rond het nummer 81

🅿️ In de straat van de startplaats zijn enkele vrije parkeerplaatsen voorzien

🔢 Volg de bordjes met blauwe ruit voor de wandeling van 5 km of de rode driehoek voor de wandeling van 8 km. Een GPX bestand kan je hier vinden.

🍺 Wellicht wel in het dorp in hoogseizoen tijdens het weekend. Toen ik er wandelde (weekdag) was er geen open horeca en ook geen horeca te zien.

🪑 verschillende bankjes

📈 Vlak tot heel licht glooiend

🥾 Voornamelijk onverharde paden

🗺️ Heers ligt in de provincie Limburg, op zo’n 23 km ten zuiden van Hasselt of 73 km ten oosten van Brussel

📄 Roadbook

Hieronder vind je een gedetailleerd Roadbook met kaartjes die je stap voor stap de weg wijzen. Gezien de wandeling goed bewegwijzerd is, heb je dit wellicht niet nodig, maar wie zich toch zekerder voelt kan het hier downloaden.

Zin in meer wandelingen?

Via deze link vind je een kaart met daarop alle wandelingen.

Of ga naar de database en kies zelf je provincie, afstand, soort etc!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.