Roompot vakantiecadeau: alsof je een bonnetje ‘stress’ cadeau krijgt.

Roompot vakantiecadeau

Het beste geschenk ooit (dachten we)

Wat geef en krijg je allemaal rond Kerst en de jaarwisseling? Veel cadeautjes die met zorg en liefde zijn uitgekozen en het liefst op z’n minst een glimlach toveren bij de ontvanger. Wij glimlachten veel, en al helemaal toen één van de cadeautjes een Roompot vakantiecadeau was.

Trekken we in de lente en zomer er vooral op uit met de caravan, vanaf november beginnen we aan de Roompotvakanties. Paasvakantie aan het Markermeer, November Scheveningen, december weekend zee, kerstvakantie nog eens een week en Nederland en dit jaar zelfs in januari nogmaals Zeeland. Ik vergeet vast nog het één en ander (de korte verblijven). Dat gaat zo door tot na de paasvakantie en wij het caravannetje weer aanhaken.

Het zat slecht vanaf het begin

Eerst en vooral, voor verwerven van een Roompot vakantiecadeau moet je betalen, dat is dus exclusief de waarde. Misschien is dat in Nederland evident, maar in België heb ik het nog niet gezien, of je moest al cadeauverpakking vragen. In ons geval: de bon van 50 euro kostte de gever 54,17 euro.

De Roompotcadeaubon is een stressbon

Goed. We zouden het Roompot vakantiecadeau gebruiken voor onze volgende vakantie. Eerst en vooral, daar zijn ze niet op voorzien. Roompot mag dan wel bonnen uitgeven, hun systeem van betaling (dat overigens best goed is voor de rest), heeft géén idee van het eigen uitgegeven Roompot vakantiecadeau. Dat moet je in de opmerkingen melden en dat zal dan wel ‘verrekend’ worden. Ondertussen word je na de boeking wel gevraagd het volledige bedrag te betalen. Logisch, want het systeem herkent niet wat jij in de opmerkingen zet.

Gelieve het Roompot vakantiecadeau aangetekend te versturen

Tot al het voorgaande kon ik nog volgen, maar nu komt het. Om te kunnen genieten van die bon (50 euro, waarvoor al 54,17 euro is betaald), moet je die aangetekend versturen naar … Nederland.

Naar Nederland! Een aangetekende zending, naar het buitenland, reken maar uit. Op dat moment was de vakantiepret écht bedorven. In pure wanhoop zei ik aan de (hulpeloze) man van de Roompotchat: al die moeite voor een bon van € 50?
De man kon enkel zeggen dat ze ook dié kosten zouden terugbetalen. Hij zei nog net niet dat ik een bewijs van betaling moest bijsturen. Kan ik nog zoeken wanneer het postkantoor open is en ik niet hoef te werken.

Geen idee of onze paasvakantie doorgaat

Ondertussen hebben we geen idee of onze paasvakantie doorgaat, want zoveel gedoe voor € 50 (die betààld is, geen korting!) dat is toch erg. Op onze factuur staat het volledige bedrag en dat is lastig, want zo hadden we het niet voorzien met dat Roompot vakantiecadeau. Wij vallen niet zozeer over die € 50 euro (dat we daarvoor een vakantie zouden laten vallen), maar iemand heeft die wel betaald voor ons.

En toch blijven we fan van Roompot

Ik heb geen idee hoeveel boekingen we vorig jaar bij Roompot hebben gedaan. Tot overmaat van ramp ligt hun website ‘Mijn Roompot’ helemaal plat. Een kleine 10 -tal boekingen? Zoiets? Dus ja, we zijn wel fan en dat heeft ook zijn redenen.

Het is een beetje ironisch, want één van de redenen waarom wij steeds opnieuw voor Roompot kiezen is hun correctheid en duidelijkheid. Bij een gewone boeking (zonder Roompot vakantiecadeau !) word je nooit verrast. Alles wordt correct voor je berekend. Geen kosten naderhand, nooit problemen met de teruggave van de waarborg. Alles prima in orde.

Lees de kleine lettertjes

Als je ooit een Roompot vakantiecadeau van Roompot wil kopen: lees dan de kleine lettertjes (die je als aankoper wellicht niet ziet). Hier zijn ze (voor de gebruiker althans).

Ik wil alvast niemand belasten met zoveel moeite, dus nee, zo’n Roompot vakantiecadeau geef ik niemand.

Cadeautjes moeten fijn blijven en Roompot bederft hier echt wel alle pret.


Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.