Snapshot diary week 12/2020 Coronaweek 1

van boven naar beneden van links naar rechts
De tuinkamer wordt opgeruimd (maar is nog niet klaar), broodpudding met allerlei restjes uit de kast, elke dag yoga (en dat doet goed!), ontbijten met koffiekoeken uit de diepvries, online werken en genieten van ons dorp/onze streek.

Bijzondere week

Het is op z’n minst een bijzondere week te noemen. Onze minds zijn hier hoe dan ook positief gericht. We zijn ons bewust van de ernst, maar kiezen er uitdrukkelijk voor om het niet nog erger te maken, niet voor onszelf en al helemaal niet voor anderen.

We doen ons best, zoals wellicht de rest van België. De ene doet dat zo, de andere doet dat anders en dat is allemaal oké !

Zo hou ik mij behoorlijk sterk aan een dagschema. Voor mij werkt dat prima!
Iedere dag sta ik iets voor 7 op – wat ik anders voor het werk ook doe – en in het weekend is dat al evengoed zo. Ik maak meer tijd voor ontbijt dan anders en geniet er met volle teugen van. Wij zijn verwend met een buurtsupermarkt op 500 m van ons deur, het is wennen én uitdagend om dat niet meer te doen: even langs gaan als we iets nodig (menen te) hebben. Natuurlijk kàn het nog en màg het ook, maar we vinden dat zelf niet zo wijs.

Het doet me goed om elke dag met een yogasessie te beginnen. Nu ben ik niet zo’n yoga-madam, maar dit schema (9 houdingen, elk 20 seconden) ligt me goed. Zeker als ik ’s morgens uit bed kom, durven mijn spieren wat strammer zijn en wordt alles goed gerekt. Dergelijke schema’s (en veel meer dan enkel yoga) vind je op deze website.

Ik ben ontzettend blij dat we nog altijd naar buiten mogen om te wandelen, lopen of fietsen. Beweging is voor mij belangrijk, evenals het vertoeven in de natuur. Nu hoeft die natuur helemaal geen natuurdomein te zijn en zelfs geen bos. ‘Buiten en groen’ is voor mij prima. De eerste knoppen in de struiken en bomen spotten, het zonnetje boven mijn kop, het zijn kleine gelukskes die mijn dag goed maken.

Nu het verbeterwerk hier met tonnen (oké, dat is overdreven, maar toch meer dan normaal) binnenstroomt, wordt ook dat netjes in het dagschema gepland. Ik merk wel voordelen aan dat digitale. Als je anders honderden bladzijden (papier) binnenkrijgt, dan lijkt dat verbeterwerk oeverloos. Die stapel blijft je aandacht trekken. Digitaal kan ik tenminste mijn laptop sluiten! Er ligt hier geen kilo papier. Veel leerlingen typen overigens hun opdrachten (ze mogen het nog schrijven en fotograferen ook), en ho, dat leest flink makkelijker! Er zijn natuurlijk ook nadelen aan, maar ik hou het liever positief!

De eerste week zit erop en we gaan de 2de week binnen. Draag zorg voor jezelf en anderen, op je eigen manier.

Goede moed!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.