Wandelen in Natuurdomein Bolderberg: bos, water, boerderijdieren en circuit Zolder

Deze bepijlde oranje wandeling van zo’n 10 km is ontzettend gevarieerd: door het bos, op en langs vele waters, voorbij het circuit van Zolder én langsheen boerderijdieren. Een paar avontuurlijke klimmetjes maken deze wandeling alleen nog avontuurlijker !

Collage wandeling natuurdomein Bolderberg / domein Bovy

Circuit van Zolder

Nog nooit van Bolderberg gehoord of geen idee waar het ligt? Wellicht niet. Maar als ik je zeg ‘Circuit van Zolder’, dan gaat er misschien een belletje rinkelen. Deze wandeling passeert het circuit van Zolder (Limburg) , maar de keren dat ik er wandelde hoorde ik zelden racers, al is dat best avontuurlijk. Soms, op donderdagavond, kan je er wel racende fietsers treffen, maar hé, die maken geen lawaai.

Natuurdomein Bolderberg/domein Bovy: waar de zee was

Deze wandeling is een mengeling van biljardvlak en anderzijds een paar flinke kuitenbijters. Het water is nooit ver weg, je wandelt als het ware van het ene meer naar het andere. Toch zitten tussendoor flinke heuvels, gelukkig van trappen voorzien, laat je dus niet vangen.
Vroeger (toen de dieren nog spraken), lag hier de zee en waren hier duinen. Stel dat je diepe tunnels graaft in de heuvels van nu, dan kan je versteende schelpen vinden als getuige van deze lang vervlogen tijden.

Tal van wandelingen in natuurdomein Bolderberg

Er zijn hier tal van wandelingen te volgen die allemaal netjes bepijld zijn.

  • Voor kinderen: zwarte route van 1,7 km, startplaats Galgeneinde 22, Heusden-Zolder. Je volgt het ijsvogeltje! Deze wandeling loopt langs de kinderboerderij. Meer informatie vind je hier.
  • Groene route: 3,7 km. Startplaats: Galgeneinde 22, Heusden-Zolder  Je loopt hier langs heidegebied maar verwacht je evengoed aan een flinke klim. Je wordt beloond met een bankje dat je een prachtig zicht geeft over een groot meer en het kasteel van Ter Laemen. Je komt in de buurt van ‘De kluis’. Meer informatie vind je hier.
  • Blauwe route: 5,1 km startplaats: Galgeneinde 22, Heusen-Zolder. Deze wandeling passeert echt de kluis…. woonplaats van een kluizenaar. Een mooie, verzorgde plek met kapel. Ik was er reeds verschillende keren, de kapel is niet altijd open. Opnieuw een wandeling waarvoor wat klimwerk nodig is, maar je wordt beloond! Meer info en kaartje vind je hier.
  • Wij stapten de oranje route die net geen 10 km telt. Deze route is zeer gevarieerd. De foto’s van de knuppelpaden boven het water zijn van deze oranje route, evenals alle andere foto’s hieronder. De officiële startplaats is opnieuw Galgeneinde 22, Heusden-Zolder, maar wij parkeerden onze auto in de kerkstraat. Er is een ruime (gratis) parking bij de Sint-Quirinuskerk. Op deze parking vind je een bord met een overzicht van de oranje route, dus je hoeft niet te zoeken. Deze wandeling loopt ook langs de kinderboerderij. Kaart en meer info vind je hier.
  • Wie nog een beetje ver wil kan kiezen voor de rode route die net geen 12 km telt. Meer informatie vind je hier.

De oranje route: foto’s

Opnieuw: foto’s zeggen meer dan woorden. Ik deel dan ook graag onze foto’s.

Tal van routes in Bolderberg Heusden-Zolder. Het water is nooit ver weg.
Altijd water in de buurt tijdens deze wandeling
Bolderberg ligt in de grote regio De Wijers. Hier speelplein en kinderboerderij.
Speeltuin en kinderboerderij
Bos, bos en nog eens bos in Bolderberg, maar evengoed water!
Lopen over het water Domein Bovy / Bolderberg
Tal van routes in Bolderberg Heusden-Zolder.
Tal van routes in Bolderberg Heusden-Zolder.

Alvast veel plezier !

Zin in meer of andere wandelingen? Je vindt hier een overzichtskaart die regelmatig wordt bijgewerkt, of ga gewoon voor de volledige lijst via deze link.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Freya schreef:

    Dankjewel voor de tip!
    We deden vandaag ook de oranje wandeling en hebben er echt van genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.