De heide staat in bloei: start je wandelroute hier

wandelen op de heide

De heide staat in bloei en dat is een toppertje voor iedereen die graag wandelt. Het is echt iets bijzonders om zo te wandelen in de heide. Hier vertel ik je waar je kan genieten van het heidelandschap en ik geef je ook nog enkele wandelroutes mee die doorheen de heide gaan.

Wandelen in de heide: plan je het nu!

Het lijkt een beetje eerder dan voorzien, maar ik kon deze week genieten van een landschap vol heide in bloei. De warme zomer zal daar zeker iets toe doen. Wandelen in de heide is echte een ervaring apart en echt aan te bevelen. De heide staat ongeveer tot midden/eind september in bloei. Dus neem je agenda en plan een wandeling in de heide. Ik heb alvast enkele wandelingen voor jou voorzien !

wandelen in de heide

Waar kan je de heide in bloei vinden?

Goed nieuws! In alle Vlaamse provincies! Graag verwijs ik je via Natuurpunt naar de mooiste routes. Elke provincie heeft verschillende gebieden waar je kan wandelen in de heide.

Maar ook op DeWereldvanKaat staan wandelingen die door heidegebied gaan:

… maar als je even goed nadenkt ken je wellicht ook in jouw omgeving gebieden vol heide. Het is vooral een kwestie erheen te gaan nu de heide in volle bloei staat!

Ken je zelf nog gebieden waar je kan wandelen in de heide? Of wandelroutes? Laat gerust iets achter in de commentaarbox! Bovenstaand lijstje is maar een aanzet.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.