Ze willen mij hebben: virus aanval !

virus

Delta-Homes virus

Ik betaal dik voor McAffee maar ben er eigenlijk niet van te spreken. Een tijdlang zat ik met het lastige Delta-Homes virus. Dat had zich iedere keer als mijn beginpagina genesteld en ook als omni-box voor mijn zoekbalk. Extensies aangepast in Chrome, een grondige search in mijn (opstart-)programma’s, 24 uur McAffee laten scannen (die van niets weet) om dan uiteindelijk te besluiten : dat gaat hier niet lukken, ik overschrijf de boek en installeer Chrome opnieuw.
Succes ! Soms gaat het zo eenvoudig !

Great Deals virus en de valse Chrome

Deze week was het weer van dat, kwam ik op een site waar iets verkocht werd, stond die ‘overplakt’ met allerlei andere zogenaamde ‘Great Deals’, ik kon de betreffende site niet eens zien. De ‘auteurs’ hullen zich in onschuld : het is om je ’te helpen’, en ik zou het zelf geinstalleerd hebben (lees : ze hebben het zo erg verstopt bij iets anders dat ik het niet gezien heb, al kijk ik met een dubbel vergrootglas voor ik ‘klik’). Weerom alle mogelijke manieren geprobeerd en na onderzoek bleek dat mijn ‘Chrome’ een ‘valse Chrome’ is, en verdorie dat was goed gedaan. Ik kijk heel snel naar de programmanamen en daar stond abcdefd.chrome.exe.
Ik heb die verwijderd en weerom Chrome opnieuw hersteld. Succes ! (En weer veel tijd verloren).

Mijn internetverbinding wordt afgesloten en ik rijd te hard

Zo kreeg ik een mail van Telenet. Want ik had niet betaald. Ik had 24 uur om te betalen of het zou gedaan zijn met dat gesurf. Schoon factuurtje erbij. Deftig Nederlands, maar toch nét iets te onpersoonlijk en te weinig gedetailleerd. Maar toch : hoeveel mensen zouden daar niet intrappen ?

Zelfs ‘de politie’ wist me te vinden met een onbetaalde boete, ik had immers 18 km per uur te snel gereden op ‘de’ snelweg. Dat was een makkelijke. Onze  auto trekt dat niet boven de 140 km per uur (want ze rekenen toch een beetje af). Er stond een link bij om via BanContact te betalen. NIet op tijd betaald : rijbewijs kwijt !

Larry Page heeft mij gemaild !

Sommige (toch die van Telenet) mails waren behoorlijk knap opgesteld (criminelen zijn niet altijd dom) maar Larry Page, CEO van Google, die mij mailt vanuit een Hotmailadres ? Allez vooruit, die was wel héél doorzichtig !

virus

Photocredits (photo 1)  : Don Hankins CC-license

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.