1000 plekken die je écht gezien moet hebben

1000 plekken die je écht moet gezien met hebben

1000 plekken die je écht gezien moet hebben: een groot fotoboek dat je doet watertanden en waar je verrast wordt door zoveel moois in België. Ontzettend mooi uitgegeven en één en al genieten is het. In eigen land, dus nooit echt veraf. Waar zijn die weekends en vakantiedagen?

Zoveel moois dat we (nog) niet kennen

Vraag tal van Belgen waar ze op vakantie gaan als ze in eigen land blijven en je krijgt de twee uitersten van de landkaart: De Kust en de Ardennen. Daartussen zijn echter tal van plaatsen die onverwacht mooi zijn.

Het boek 1000 plekken die je echt gezien moet hebben laat je verbijsterd achter. Zo. Veel. Moois. De reeks ‘1000 plekken’ intrigeerden me altijd wel, maar het is pas in deze luxe-editie dat de pracht tot leven komt. Hoe gaat dat ook al weer: een beeld zegt meer dan 1000 woorden en dat is exact waarom ik dit zo’n fijn boek vind.

Bladzijde uit 1000 plekken die je écht moet gezien met hebben

Verborgen parels

Wanneer ik blader in 1000 plekken die je echt gezien moet hebben loopt mijn hoofd vol plannen. Dààr wil ik naartoe en dàt wil ik graag eens van dichterbij zien. Ik vrees dat ik tijd te kort zal hebben voor alle mooie plaatsen die ik wil bezoeken, maar wachtend op vakantiedagen ga ik alvast ‘op reis’ al bladerend in dit boek. Sommige plaatsen uit het boek herken ik als iconen van Vlaanderen of Wallonië zoals de Muur van Geraardsbergen of het station van Luik. Maar de meeste plaatsen zijn toch verborgen pareltjes.

Bladzijde uit 1000 plekken die je écht moet gezien met hebben

Blader mee door 1000 plekken die je écht moet gezien moet hebben

Wandelingen

In het boek staan beschrijvingen van de plaats maar geen wandelingen. Toch is dit boek één grote uitnodiging om de plaatsen te combineren met een wandeling. Dat hoeft natuurlijk niet, 1000 plekken die je écht moet gezien is géén wandelboek. Je kan evengoed een plaats bezoeken en genieten van al dat schoons gecombineerd met een terrasje of bezoek aan de lokale horeca.
Voor wie het wél wil combineren zijn er in België gelukkig tal van wandelknoopnetwerken en een kleine research leerde me al dat langsheen best wat van die plaatsen uitgetekende wandelingen zijn. Geef via een zoekmachine de plaatsnaam in (dorp, gemeente) samen met ‘wandeling’ en dikwijls kom je op de pagina van de toeristische dienst van het dorp op de gemeente en vind je een wandeling. Vind je die niet dan kan je nog altijd zien op de kaart van de wandelknooppunten of je één en ander kan combineren.

Praktisch

Gert Corremans, 1000 plekken die je écht gezien moet hebben : België zoals je het nooit eerder zag is een uitgave van Lannoo (2021) en telt 544 pagina’s bladzijden.
Het boek is groot uitgeven (33,5 x 25,6 x 3,9 cm) waardoor de foto’s prachtig tot hun recht komen.
Gert Corremans is reisjournalist en werkt voor diverse magazines.
Je kan het boek kopen bij je lokale boekhandelaar of via de webshop van Lannoo voor €49,99.

Lannoo is bekend om zijn toeristische gidsen, dichtbij en veraf. Enkele zijn op deze website beschreven. Klik hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.