40 dagen challenge : meer bewegen

SportsTalk

Veertigdagentijd : meer bewegen !

Als ik mij iets herinner van de vasten, dan is het wel dat het een tijd van bezinning is. Nadenken over je leven dus. Wat beter kan. Of dankbaarheid om wat goed is. Waarom niet ? Hoe dan ook, ik neem deze veertigdagentijd met beide handen vast om te werken aan wat beter kan : bewegen ! Ik gebruik bewust niet het woord ‘sport’, al zal er flink wat gesport worden, maar de nadruk ligt bij mij toch op bewegen. Het zal ook wel een beetje afzien zijn – een verstervingske doen – want ik zal niet enkel werken aan cardio, maar ook aan kracht. Mocht je zin hebben om mee te doen (de volle veertigdagentijd of je eigen challenge) dan vind je hier alvast inspiratie !

10 000 stappen

Bewegen is het toverwoord !

Eerste doel is opnieuw te werken aan die 10 000 stappen per dag.  Wanneer ik geen aandacht aan mijn stappen geef, kom ik na een werkdag terug met zo’n 4800 stappen. Dat is dus nauwelijks de helft ! Meestal betekent dat dat ik een extra wandeling moet doen om aan die 10 000 te raken. Gelukkig heb ik ondertussen geleerd om via allerlei kleine veranderingen in mijn gedrag  met een beetje geluk al aan 6000 te raken. Het zijn klassieke zaken zoals de auto ver parkeren, extra de trap nemen of het verste toilet. Zo sprokkel ik toch wat bij elkaar.

Op zondag wordt er in de katholieke kerk niet gevast dus heb ik één sjoemeldag per week, al vind ik dat ik wel aan 70 000 stappen / week  moet raken !

Iets meer dan bewegen : fitness

In principe houdt niets me tegen om elke dag naar de gym te gaan. Maar soms verlies ik echt teveel tijd aan het heen en weer gerij en om de een of andere manier duurt het douchen en omkleden in de fitness altijd langer dan thuis.
Blijft er dus niets anders over dan nu en dan thuis te trainen.

Decathlon voerde ooit een actie ‘back to school’, 15 dagen om terug fit te worden. De uitdaging is ondertussen voorbij maar ze staat nog altijd online. Ik zal ze geen 15 dagen op rij doen, maar ze worden wel opgenomen in het programma. Dertig minuten moet toch lukken ?

Je krijgt goede en gevarieerde oefeningen en prima video-clips die het allemaal iets motiverender maken. En voor wie het allemaal iets te uitdagend vindt : er zijn 2 versies, een zware en een gematigde !

Inhoud Decathlonfitness challenge

Mocht je tussendoor je motivatie verliezen, lees dan dit !

Wie van het supersterke werk houdt zal bovenstaande een beetje te licht vinden. Die kan dan weer terecht bij de Crossfit challenge van Decathlon ! Zelfde principe maar harder werken !

En dan nog de juiste schoenen aandoen !

Voor de gym heb ik een speciaal paar schoenen. Lees : schoenen die ik enkel binnenshuis gebruik. Kwestie van het netjes te houden. Omdat ik ook wel eens loop (korte afstanden) op de gym zijn het loopschoenen. Ook voor de andere apparaten voldoen ze prima !

Tot ik vorige week een les fitness-dance volgde. Ik dacht : loopschoenen geven goede demping, dus zal dat wel oké zijn. Wel DAT WAS HET NIET ! Behalve dat ik een motorische nul ben, was het alsof ik klompjes om mijn voeten had. Niets bewegelijkheid ! Demping wel, maar bij het dansen moeten die voeten/enkels alle richtingen uitgaan.

Nu doe ik altijd netjes mijn fitnessschoenen aan en geen problemen meer van die aard ! Aanvankelijk was ik nogal sceptisch : nog een paar schoenen. Maar een halve dag met mishandelde voeten rondlopen deed mij snel van gedacht veranderen. Ik redeneer trouwens dat ze – omdat ze ook altijd binnen worden gebruikt – best lang zullen meegaan.

Water, water en nog eens water !

En als derde uitdaging : water drinken. Daar zet ik evenwel geen cijfertjes op, ik wil er mij gewoon meer van bewust worden en gewoon meer drinken. Hier tellen ook de ‘klassiekers’ : zorgen dat er een fles water op mijn bureau staat, zorgen dat er een flesje water in mijn tas staat en ook op het werk altijd voorzien zijn van water.

Verantwoording

Naar verluidt heeft een doelstelling extra kans om gehaald te worden wanneer er verantwoording moet worden afgelegd. Nu ben ik al een behoorlijke stresskip en is het maar de vraag of extra stress wel zo gezond is. Toch ga ik er voor ! Op zondag komt er een miniverslagje over de voorbije week !

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ga jij een uitdaging aan in deze veertigdagentijd ? Welke ? [/perfectpullquote]

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.