1000 vragen #44 Denk je dat er buitenaards leven bestaat ?

1000 vragen over mezelf

Vorige week geen 1000 vragen

Vraag 43 heb ik overgeslagen en wel heel bewust. Niet omdat hij confronterend was (dat mag best) of te privé, maar gewoon omdat ik er geen raad mee wist. “hoe lang sta je onder de douche”, was de vraag. Eu. 10 minuten. Zoiets zal het zijn. Maar ik wist er niets meer over te vertellen. Vandaar. Geen vraag 43 !

Geloof ik in het bestaan van buitenaards leven ?

buitenaards

Geloven ? Ik twijfel er zelfs niet aan ! Het lijkt mij wiskundig zeer onwaarschijnlijk dat in dit heelal, dat wij bij gebrek aan beter weten nog altijd oneindig noemen, de aarde de enige planeet zou zijn waar er leven voorkomt. Dat zou wel heel sterk zijn ! Uiteraard, het is maar wat men begrijpt onder buitenaards leven. Het zal alvast niet zijn zoals op bovenstaande foto, een mens die een beetje ver-alien-d is. Het valt mij trouwens op dat de SF-reeksen zelden origineel zijn in deze, want de aliens die daar worden opgevoerd hebben meestal evengoed ogen, benen en armen. Soms in kleiner of groter getal dan die van ons mensen.

Evolutie

Een andere vraag is natuurlijk hoe ver dat leven geëvolueerd is. Gaande dat niets buiten de natuurwet van tijd kan bestaan, zal ook in dat oneindige wellicht niets stil staan, ons heelal is tenslotte in beweging.

Filosofische vragen

Maar verder dan dat raak ik niet. Kan ook niet, lijkt me. Toch durf ik me soms te laten gaan in enig gefilosofeer als zijnde het mogelijke bestaan van communicatieve wezen. Wat zouden ze van onze aarde vinden ? Van onze soort ? Zou iedere soort onder dezelfde ‘natuurwetten’ leven als bv. de nood aan voortplanting, de bescherming van de eigen soort ? Ik vind het best heerlijk om hierover te fantaseren.

Maar dat blijft het ook. Fantasie. Buitenaards leven is ook een beetje ‘buiten ons denken’ en bovenal, buiten ons weten.

Geloof jij in buitenaards leven? Wat zijn jouw fantasieën hierover ?

“1000 vragen aan mezelf”  gaat terug op een boekje dat een tijd geleden bij Flow zat. Het is een klein boekje en er is geen plaats voorzien om te antwoorden, daarom dacht ik : waarom niet op de blog ? Voor het pure plezier van het schrijven ? Het verzamelen van herinneringen, wat volgens Gretchen Rubin, bijdraagt tot geluk ? Vandaar een nieuwe rubriek : 1000 vragen over mezelf.
Niets weerhoudt je om mee te doen !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.