De week in 4 beelden

Het werk 

 
 
Je hoort me hier niet klagen over dat jonge volkje op de schoolbanken. Ik vind ze nog altijd fantastisch, kleurrijk, stil en luidruchtig, maar meestal zinderend van leven en ‘ambiance’. (Wie zich afvraagt wat die buizen daar doen, da’s dus een kelder).

Het lijf

 
 
 
Het is herfst en ik weet het ! Zalig weer om te lopen, alleen weet je nooit wat je aan moet : lange broek, korte broek, regenjas of niet. Ik heb wel iets met al die bladeren en kleuren. Tot ik natuurlijk uitglijd in al die bladerenpap.

Het hoofd

 
 
Ik ben heel erg onder de indruk van het werk van Piketty. Hij toont aan dat de inkomenskloof sedert de jaren 80 weer groeit en dat dat deels is door de toename van steeds grotere kapitalen in handen van een keine groep. Verdient niet alleen een apart blogje, maar ook  dat ‘de grote Piketty‘ (700 bladzijden) zelf gelezen wordt.

Cultuur

Met welgeteld zes (!) man zaten we in de bioscoop voor de film Interstellar. Met een IMDb-score van 9/10 zou een mens toch denken dat er veel volk zou zijn. We waren trouwens hopeloos te vroeg, in het gedacht zijnde dat iederéén die film zou willen zien. Nee dus ! De afwezigen hadden ongelijk, want de film is best origineel. De (voedsel-)bronnen op aarde zijn uitgeput en men moet op zoek naar een nieuwe planeet voor de mensheid. De rest gaat ge zelf maar zien !

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 31 maart 2015

    […] In december las ik de Kleine Piketty en was meteen verkocht om de grote te lezen. Het eerste deel van Piketty is duidelijk : bij trage economische groei valt er meer te verdienen uit vermogen dan wel uit arbeid. Of anders gezegd : de loonkloof groeit en dat sedert de jaren 80. Denk aan Reagan. Denk aan Tatcher. Of hoe rijken altijd rijker worden (waarbij het kapitaal voor zichzelf werkt) en armen relatief altijd armer. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.