En toen gingen we naar Zeeland

Dit reisje is er een beetje toevallig gekomen, zeg maar dat het een cadeautje was. Roompot – waar we verbleven – had namelijk een superpromotie : 1 boeken 1 gratis. De voorwaarden waren niet zo streng, behalve dat het buiten het hoogseizoen moest vallen, maar wat een geluk, in Nederland zijn onze Vlaamse kleine schoolvakanties daar laagseizoen.

Dus trokken we richting Zeeland – Nederland. Zo dichtbij ! Ik had er geen idee van ! En zo anders ! Wat mij trof was de weidse natuur. Opgehoogde dijken, polders overal maar in niets vergelijkbaar met die van mijn geboortestreek. Een kust, ook dat, zij het van de Westerschelde en toch iets anders.

En dan natuurlijk de Deltawerken, bij wijze van spreken in onze tuin, want op 3 km fietsen of wandelen van waar we logeerden.

Als ik één ding bijhoud van deze vakantie dan is het wel natuur, natuur en nog eens natuur. Konijnen, fazanten, ganzen, meeuwen, het is daar precies één groot natuurreservaat. De wind heeft er vrij spel en het hele leven is er afgestemd op het water. Het water dat gehoorzaamheid vraagt – waardoor je soms kilometers om moet terwijl het juist ‘aan de overkant’ is.

En dat deed dat deugd, die weidsheid, die stilte, die natuur. Weinig handel daar, cafeetjes of restaurants – maar je vond er wat je nodig had – en ook dat deed deugd.

Stilte, rust en natuur, het is een goede mix, en na al dat werken een prima manier om de batterij op te laden ! De beste ‘attractie’ was manlief of moet ik zeggen ’tijd hebben voor elkaar’ …. een mens zou er weer romantisch van worden !

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. kaat schreef:

    Ilse : helemaal in orde ! We hadden zelfs een slaapkamer om overschot ! En 2 televisies (niet dat we dat nodig hebben) en DVD (kan handig zijn met kinderen? Het was inderdaad Roompot Beach Resort. Er is ook veel animatie voor kinderen (met Koos Konijn)…

  2. ilse schreef:

    Was dat Roompot Beach Resort? Die huisjes zien er wel in orde uit, niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.