Het leukste kerstcadeau

Net (bijna) alle kerstgerief opgeborgen. Ik heb het werkje alleen gedaan, als een soort bezinning op de voorbije kerstdagen. Snif, snif, het is gedaan met feesten, met uitbundig genieten van vrienden, gedaan met gniffelen om gekozen cadeautjes. Alle cadeautjes zijn gegeven én gekend !
Het allerleukste kerstcadeau kreeg ik van mijn familie. Totaal onverwacht maar helemaal ‘perfect’. Dat kan alleen familie.
Tot dit jaar had mijn zus de allermooiste kerstboom. Geen echte maar dat deed niets af aan de pracht. Het voordeel van onecht is immers dat hij er perfect uitziet en vol groen staat. Al jaren lang won mijn zus in mijn ogen de competitie van beste kerstboom. Hij was overladen vol (wat ik niet zou doen) maar boven alles feestelijk. Een kanjer van een boom om u tegen te zeggen.
Zetten jullie geen kerstboom ?, vroeg zus aan telefoon. Ik zei dat ik het wel zou willen maar dat ik het sober hield : kransen met kleine lichtjes in (zie foto), hier en daar een kerstornamentje, maar niet teveel. Groen en rood, de klassieke kleuren.
Meteen bekende ik ook dat de aankoop van mijn droomboom boven ons kerstbudget was. Net de aankoop van een huis achter de rug het zou voor een ander jaar worden. Met een boom ben je overigens nog nergens : die moet nog vol kerstballen en derglijke. Mooie kerstbollen ! Rode ! zei ik.
Ze begreep me. Als je iets doet, dan moet je het goed doen. Geen halve gare boom die eigenlijk palliatieve zorgen nodig heeft maar moet doorgaan als kerstboom. Als ik er ooit een zou zetten zou het een gigantische zijn. Zo echt als de kerstman !

Dat had mijn zus onthouden. Want op het kerstfeest verraste de familie mij niet enkel op (hoe wisten ze het ?) prachtige rode kerstballen maar ook met een kanjer van een kerstboom ! 2 meter 40 hoog ! 1 meter 80 diameter !
Zo zal iedere kerst nog wat meer aan familie herinneren. Want mijn droomboom, die heb ik !

Posted by Picasa

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.