In de krant, in de boekskes

Zalig is dat, zo’n zondag waarop je rustig de kranten en de achtergebleven tijdschriften kan doorbladeren. Nu en dan lees ik iets waarvan ik denk : zo is het ! Of : dit zou ik ook gezegd kunnen hebben. Of juist het omgekeerde : iets shockerend, iets waarvan ik denk ‘eu’ ?’


  • oud-idool Queen-gitarist Brian May

“We will rock you” moest volgens de wetten van de fysica worden opgenomen. “Ik wou geen steriel studio-effect. Ik vroeg me af : hoe komt het geluid van een massa mensen die met de voeten stompen op je af ? Ongelijk, omdat het geluid van de eerste rijen je sneller bereikt dan dat van de laatste. In de opname dreunden we met onze voeten op oude bouwplaten, met ongelijke tussentijden”.  dS Magazine 7 februari 2015

Genieten want : dat wetenschap overal terug komt.
Herkennen omdat ik ook moeilijk kan zijn voor mijn collega’s en bovenal voor mezelf.  Op sommige zaken kan ik o zo moeilijk toegeven. Het moét juist zijn. Ik kan er mijn collega’s soms de oren mee afzagen. Gelukkig heb ik het niet altijd. Het zou geen leven meer zijn. Perfectionisme, niet waar ? Stond dat niet in mijn brief aan mijn zestienjarige zelf ?


  • Freya Van den Bossche, politica

 

“Heel wat mensen zijn meer begaan met gebrek aan tijd dan met het gebrek aan geld”. 
“…Want we worden steeds rijker, maar niet gelukkiger. Er is meer onbehagen dan ooit. Meer kinderen zijn depressief, meer mensen plegen zelfmoord, meer mensen hebben een burn-out. Een samenleving die vooruitgang enkel definieert in termen van economische groei maakt niet gelukkiger.” dS 7 en 8 februari 2015

Het zijn niet echt originele gedachten, maar het is iets waar ik wel wakker durf over te liggen. Ik zie heel wat mensen in mijn omgeving die moeite hebben om het hoofd boven water te houden omdat ze het gewoon niet gebolwerkt krijgen. Ouders met kleine kinderen, dat komt nu en dan in de krant, maar eigenlijk komt het overal voor. Niet genoeg tijd om het werk af te krijgen, niet genoeg tijd voor (al dan niet hulpbehoevende) familie, niet genoeg tijd om bijvoorbeeld simpelweg de dingen die je doet goéd te doen. Met alle frustratie vandien. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.