Lier stadswandeling Timmermanspad

Lier stadswandeling Timmermanspad

Deze stadswandeling Lier van zo’n 5 km – volg de pijltjes – is er eentje waar je helemaal je zin kan doen. Je maakt ze met gemak korter of langer, je blijft hangen op een van de terrasjes, je koppelt ze aan wat shopping, bezoekt een museum, het is maar wat je wil. Twijfel je om te gaan wandelen? Een stadswandeling biedt je altijd beschutting en mocht het te heel erg worden kan je altijd in één van de cafeetjes terecht.

collage Lier Stadswandeling

Met gratis wandelgids!

Deze stadswandeling Lier start aan het bureau van toerisme op de markt. Ga vooral binnen en vraag een (gratis) toeristische kaart, je kan geen betere gids vinden. Liever die gids inzien? Je kan hem hier downloaden. Toch is het aangeraden om even binnen te springen in het bureau van toerisme. Je zal er immers een grote kaart krijgen, wat toch flink handiger is dan het afgeprinte A4tje. Meteen kan je ook deze imposante trap bewonderen.

Bureau van toerisme, start van Lier Stadswandeling

Wanneer je met je rug naar de deur van VisitLier staat, zal je meteen het eerste pijltje opmerken: wit met een roze pijl. Volgen maar! Of je gebruikt gewoon de kaart.

Alle bezienswaardigheden!

Deze stadswandeling Lier doet heel wat bezienswaardigheden aan. Lier is niet zo groot, 5 km kan dan al ‘kort’ lijken, doordat er zoveel te zien én te bezoeken is, gaat de tijd zo voorbij.


Wij genoten alvast van de rust van het begijnhof van Lier. Het beeld voldoet aan wat wij in Vlaanderen dikwijls als typisch beeld van een begijnhof hebben: wit geverfde huisjes, kleine kasseiwegen en in het midden een kerk. Sedert 1998 staat het Lierse begijnhof op de lijst van werelderfgoed, en dat is maar goed ook. Bijzonder zijn de bijbelse taferelen die je in elk straatje vindt.

Begijnhof, deel van Lier Stadswandeling
Bijbelse taferelen in de straatje van het begijnhof van Lier

Uiteraard kan je Lier niet bezoeken zonder langs de Zimmertoren te passeren. Wie zin heeft kan het museum bezoeken of tijdens toeristische seizoen een bootje huren en het water op gaan. Meteen een heel andere manier van kennismaking met Lier!

Een stad op maat van de wandelaar


Lier verwendt zijn wandelaars. Het is geen drukke stad en er zijn voldoende voetpaden. Wanneer je iets historisch ziet, hoef je nooit lang te zoeken naar wat het is. Bijna overal staat en of ander info-bordje of uitleg. Zo zagen wij op de markt dit opvallend huis

Het vleeshuis passeer je bij de Lier Stadswandeling
Vleeshuis Lier

Het is Het Vleeshuis (15e eeuw) dat ooit dienst deed als gildehuis, lakenhal en gerechtshuis. Het staat een beetje verloren tussen de rest van de gebouwen, maar het blijft indrukwekkend.

De Kleine Nete en de vesten

Wie in of rond Lier wandelt kan er niet omheen: hier is véél water. De Kleine Nete loopt dwars door de stad. De stad zelfs is omwald en wordt omarmd door water. Deze wandeling doet een stuk van de stadsvesten aan. Het is er heel fijn en rustig wandelen.

Lier Stadswandeling: altijd water in de buurt
De kleine Nete stroomt door de stad

Wil je deze wandeling sportiever (en dus langer) maken, kijk dan naar deze gecombineerde stads- en natuurwandeling.

Praktisch: Lier stadswandeling

📏 afstand: 5 km

📍 Lier (provincie Antwerpen)

🅿️ Wij kozen voor de gratis parking De Mol Aarschotsesteenweg

2500 Lier

🔢 Vanaf de parking wandel je makkelijk de stad binnen. Op de markt bevindt zich centraal het bureau van toerisme. Draai je om met je rug naar de deur en je ziet meteen het eerste pijltje (witte plaatjes, roze pijl)

🍺 Geen gebrek aan horeca!

🪑 Verschillende bankjes onderweg

📈 plat

🥾 verharde wegen op uitzondering van de wallen, maar die zijn goed verzorgd.

🗺️ Lier ligt op zo’n 20 km ten oostzuiden van Antwerpen, of 20 km ten noorden van Mechelen

Zin in meer wandelingen?

Via deze link vind je een kaart met daarop alle wandelingen.

Of ga naar de database en kies zelf je provincie, afstand, soort etc!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.