nieuw werkjaar, bis

In september beginnen er op z’n minst 3 nieuwe jaren. Genoeg eigenlijk om te feesten. Om nieuwjaar 4 maand vroeger te zetten. Nieuwjaar op 1 september en voor het licht in ’t donker houden we wel Kerstmis. Is het meteen minder druk in december.

Goed, 3 nieuwe jaren in één dus.

Het eerste is het brood-op-de-tafel-werkjaar. Daarover heb ik de vorige keer al geblogd. Gelukkig krijg ik bij het brood ook nog ander lekkers en is het werken dikwijls plezant.

Dan komt het nieuwe fit-to-be-hip-jaar. Oftewel sportjaar. Die planning zit nog niet helemaal goed. Op welke dagen fitness ? Op welke dagen looptraining ? Op welke dagen zwemmen en aquarobics ? Voorlopig doe ik iedere dag maar wat, maar de puzzel zit nog niet helemaal in elkaar.

Tenslotte is er het nooit-te-oud-om-te-lerenjaar. Ik ben zo onder de indruk van Mme ZsaZsa dat ik ook wel eens wil leren naaien. Klinkt o zo ouderwets maar lees Mme ZsaZsa en naaien is hip.

Schoonmama ingeschakeld in de zoektocht naar ‘naailessen’ en meteen ‘bingo’, schuin tegenover ons huis, in de lagere school, wordt op maandag en woensdagavond naailes gegeven. Door de socialistische vrouwen. Geen idee wat ik mij daarbij moest voorstellen. Zou een lidkaart verplicht zijn ?
Daarnet ben ik gaan ‘piepen’. ‘Wat kan je al ?’ vroeg de lesgeefster. Ik durfde net niet te vertellen dat ik tot voor kort niet eens wist dat er twee draden in een naaimachine gaan (een wonderlijk gegeven vind ik nog altijd !). Het was geen probleem. Er waren maar een vijftal ‘studenten’ en iedereen kon op haar (nee, er waren geen mannen) tempo en vaardigheid doen wat hij wou. Bijna individueel onderwijs dus. ‘Wat wil je graag kunnen ?‘. Ik kon moeilijk zeggen dat ik gewoon alle leuke spullen van Mme ZsaZsa wou maken. ‘The Basics’ zei ik maar.

Het gesprek ging verder over de ‘basisuitrusting’. Ik hoorde het woord ‘krijt’ en veronderstel dat ze geen bordkrijt bedoelt. Naast haar lag een stapel tijdschriften met patronen en de ‘studenten’ bladerden er in op zoek naar inspiratie. “Je doet wat je wil hier”, “je maakt wat je wil, het heeft geen zin dingen te maken die je niet mooi vindt’.

Wauw, dat belooft. Nu nog hopen dat ik enige handigheid heb !

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Mme Zsazsa schreef:

  Ooh, proficiat!!

  En succes.

 2. tijdtussendoor schreef:

  Hopelijk komen er snel foto’s van je stiksels:-)

 3. lies schreef:

  Wat een leuk idee! Ik wou dat ik zoveel tijd kon vrijmaken, ik zou direct ook zo’n cursus volgen!

 4. veerle schreef:

  Zelf ook ooit een naaicursus gevolgd, maar het lag me niet zo en ik ben dus gestopt. Als ik Mme Zsazsa’s spullen zie denk ik wel eens ‘waarom toch? Het ziet er allemaal zo leuk uit.’ Krijg ik dat gevoel binnenkort hier dus ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.