Snapshot diary week #10/2018 Tijden van duisternis

Snapshot diary

Deze week : Vergaderen, studeren, lesgeven (geen foto’s), verbeteren, uitwaaien in Zeeland. 

Nood aan licht

Deze week zag ik de eerste tekenen van de lente. Wat een tegenstelling met vorige week toen gans Vlaanderen onder een laagje sneeuw lag. Lente als in 15 graden. Blauwe lucht. Naar verluidt is er in maart een gigantische lichtwinst: 4 minuten per dag. Dat kan tellen. Snel gerekend betekent het dat een verschil van 31*4 is twee uur langer licht. Dat kan tellen ! Licht en warmte, ik heb er echt behoeft aan. Het mag nu echt wel komen.  Ik ervaar de winter en vooral de duisternis als belastend. Het moet niet blijven duren.

Zeeland en zelfzorg

Omdat ik traditioneel een beetje aan het einde van mijn Latijn geraak bij het blijven duren van de winter, plande ik een weekendje Zeeland in. Het licht is daar beter, de wijdse landschappen staan in groot contrast met het bedrukkende van de winter. Ja, ik kon dat wel gebruiken. Het werkt altijd. Soms meer, soms minder. Ben ik de enige die daar zo’n nood aan heeft ? Lente ? Licht ? Ben ik de enige bij wie de duisternis van de winter op termijn ook in het hoofd kruipt ?  Ik merkte hier en daar op wat blogs toch wat ’terugval’. Dat het niet schitterend gaat. Geen idee of het seizoen daar voor iets tussen zit.

Dat het toch maar snel lente wordt. In de lucht en in mijn hoofd !

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.