Soms is het beter om gewoon niet te reageren

citaat header letters

Nu en dan lees ik iets waarvan ik denk: wauw, dat is goed gezegd! Overal vind ik mooie citaten die ik wil bewaren: in boeken, magazines, kranten of zelfs regels van een lied. Omdat ik ze toch wil bijhouden, kan ik ze evengoed delen. Niet ?

You will continue to suffer if you have an emotional reaction to everything that is said to you. True power is sitting back and observing things with logic. True power is restraint. If words control you, that means everyone else can control you. Warren Buffett

Soms kan ik best onder de indruk zijn van wat iemand zegt. Dat is natuurlijk zo normaal als iets, maar het gebeurt dat ik evengoed onder de indruk kan zijn van een mening in de krant of op sociale media. Natuurlijk gaat het niet over mij persoonlijk dan, maar wel over vrouwen, of over mijn generatie, mijn beroep…
Of wanneer het gaat om mensen, groepen die mij na aan het hart liggen, of van wie ik vind dat ze – door de woorden – onrecht wordt ongedaan.

Reageren – in de zin van een reactie schrijven – doe ik sowieso niet, maar soms is er wel een emotionele respons. En hoewel ik meestal wel wéét wat de onderliggende gronden zijn van dergelijke uitspraken (eigen frustraties, onbegrip, gebrek aan nuance) kan het me best wel treffen.

Sit back and observe.

Sit back. Meer hoef ik niet te doen.Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. lentebloem schreef:

  Soms begin ik wel een reactie te schrijven, maar denk ik na enkele woorden “whatever” en beslis ik om het te laten voor wat het is… to sit back and observe of zelfs to sit back and relax.

  Met ouder-worden besef ik steeds meer dat ik mij niet alles meer moet aantrekken. Dat ik het ook gewoon kan laten passeren en er gewoon het mijne kan van denken.

 2. Kat schreef:

  Ik reageer nooit op krantenartikels, facebook posts,…. want het komt niet to zinvolle discussies. Het is een beetje schreeuwen in het ijle. Ik vraag me af wat zo veel mensen drijft om te reageren, om zich zo op te winden on-line. Om over alles een mening te hebben (tot daar aan toe) die de wereld moet ingestuurd worden…..
  Ik wordt er niet gelukkiger van, maar soms wordt ik toch naar de comment section getrokken, om te zien wat er leeft. En daar wordt ik meestal niet gelukkiger van, in het beste geval denk ik ergens nog wat dieper over na….

  Maar ik kan soms wel gelukkiger worden van mooie one-liners, citaten…. ik sla ze zelfs op op mijn pintrest (vroeger schreef ik ze op in een klein notitieboekje dat ik ook als gebruikte, ik lees ze nog wel eens terug als ik kerstkaartjes aan het schrijven ben).

  In deze gekke wereld hebben we niet meer behoefte aan reacties die wild de wereld ingestuurd worden…..

 3. Kaat schreef:

  Ik word tot mijn spijt ook vaak tot de comments getrokken, al neem ik mij nog zo voor het niet te doen.
  En inderdaad, ik word er ook zelden gelukkiger van! Dan ook 100 keer liever mooie quotes van Pinterest!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow on Feedly